Blue Fashion Challenge

Åländska modeskapare sökes till Blue Fashion Challenge

Publicerad tisdag 23 maj kl 13:00

10 nordiska modeskapare reser till Färöarna för att designa i marina hållbara material

OPEN CALL:
Blue Fashion Challenge 22-28 augusti 2017 på Färöarna
Ansökningsfrist 9 juni 2017
Arrangören står för kostnader för flygresor och uppehälle

Med utmaningen Blue Fashion Challenge får modeskapare och formgivare verksamma i Norden möjlighet att arbeta med restprodukter från fiskerinäringen på Färöarna och designa nya unika produkter/kläder och vara med att bidra till att utveckla den marina bioekonomins fulla potential. En av formgivarna får dessutom en unik chans att visa upp sina kreationer på Copenhagen Fashion Week 2018.

I Blue Fashion Challenge får deltagarna under en vecka i augusti resa runt på Färöarna och upptäcka och inspireras av öns rika biologiska mångfald för att sedan skapa innovativ och hållbar design i material som t.ex sälskinn, fiskben och tång.

Internationella modeskapare kommer att agera som mentorer i arbetsprocessen och modefotografen Tommy Ton kommer att plåta deltagarnas kreationer på ikoniska platser runtom på Färöarna. Tommy Ton är internationell fotograf och har bl.a arbetat med Michael Kors, Louis Vuitton och Levi’s.

Ansökan

Mejla din portfolio och CV tillsammans med ett personligt brev och en motivering till varför du vill delta i Blue Fashion Challenge.

Skicka till Jákup Sørensen, jakup@nora.fo
Ansökningsfrist 9 juni 2017
Arrangören står för kostnader för flygresor och uppehälle

OBS! Uppge var din verksamhet är registrerad. Arrangören välkomnar också ytterligare information som kan höja antagningskommittens intresse i urvalsprocessen.

Arrangör

Blue Fashion Challenge arrangeras av Nordiskt Atlantsamarbete, NORA som driver transnationella samarbeten baserade på nordiska mål och värden. Webbplats nora.fo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev