Åland Pride: The Genius Workshop

Studio Naiv

The Genius Workshop

Anmälan

Anmälningar görs till: info(a)blauefrau.com
Workshopsspråk: Engelska
Målgrupp: Kvinnor och transgender
Åldersgräns: +18
Plats: NIPÅ, Köpmansgatan 4, Mariehamn
Datum/tid: 17-18 augusti kl 11-17
Deltagarantal: 15-20 personer 

Workshop

Vi har, främst bland kvinnor, sett ett mönster.  En kan kalla det för duktig-flicka-syndromet, rädsla eller helt enkelt patriarkatets djupa sår. Mönstret vi har sett är att få av oss vågar vara pretentiösa, dåliga och naiva i vårt kreativa arbete.

Vi vill utforska känslan av att vara det manliga pretentiösa geniet. Vi vill skryta om vår konst, skapa obehindrat, vältra oss i vår kreativa ångest- och sedan bli hyllade för det. Men vi vill fortfarande behålla nyfikenheten och ödmjukheten inför andras idéer och åsikter. Vi vill utmana bilden av geniet som manligt, ensamt och allsmäktigt.  

I The Genius Workshop kommer vi att skapa ett rum för samtal och kreativitet där du kommer att få möjlighet att utforska ditt inre geni genom Studio Naivs metod. Den första dagen kommer att bestå av övningar där du kommer få nycklar till att väcka ditt inre geni. Andra dagen bjuder vi in er till Studio Naiv Avantgarde Salon en utopisk plats där vi fokuserar på att producera mängder av stor konst.  

Om Studio Naiv

Studio Naiv är en grupp, en rörelse, ett namn. Vi består av: Sofia Wigand, konstnär, skådespelare och scenkonstnär utbildad i bland annat politisk scenkonst. Mikaela Knapp, en skådespelare och scenkonstnär, grundare av den normkritiska scenkonstgruppen Per.Får.Mens utbildad i bland annat politisk scenkonst. Anna Nordenström, musiker och artist som skapar elektronisk pop under namnen Call me och Manatii.

Vi har skapat Studio Naiv. Ett experiment, ett nätverk och en kreativ explosion. I Studio Naiv skapar vi vad fan som helst, sen blir vi hyllade för det. Vi gör dålig konst och kallar den brilliant. Som ett första steg att ta oss över den höga tröskel som stavas genialitet använder vi Studio Naiv. I detta första steg fokuserar vi på kvantitet snarare än kvalitet, då vi menar att vårt största problem är att vi tänker alldeles för mycket innan vi skapar. 

Arrangör

I samarbete Blaue Frau från Finland bjuder NIPÅ in till The Genius Workshop med Studio Naiv under Åland Pride 2017. Projektet har fått stöd av Nordisk kulturkontakt.

Blaue Frau är en feministisk och normkritisk duo som består av konstnärerna Sonja Ahlfors och Joanna Wingren. Blaue Frau grundades 2005 som en fristående filial till den nordiska drag king gruppen subfrau.

Blaue Frau ger teaterföreställningar, håller workshopar och föreläser om maktstrukturer, könskonstruktion och drag. Workshoparna riktar sig till såväl professionella konstnärer som till andra yrkesgrupper.

Åland Pride 2017 arrangeras av åländska HBTQI-föreningen Regnbågsfyren r.f 16-20 augusti. 5 dagar och nätter med ett brett kulturellt utbud, föreläsningar och aktiviteter, feststämning och förstås en färgstark parad genom Mariehamn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev