Konsert: Flera Röster & Edvard Debess Kvartett

Ösamarbete ger Finland 100 konsert på Färöarna

NIPÅs musikutväxling mellan Åland och Färöarna fortsätter också i höst när Flera Röster och Arstuflickorna besöker Nordens hus på Färöarna. Tillsammans med den färikse musikern och kompositören Edvard Debess och hans kvartett ger vokalensemblerna en Finland 100 år konsert i Nordens hus i Torshamn.

Om Flera Röster

Flera Röster är en vokalensemble verksam på Åland. Flera Röster sjunger allt från medeltida musik till nyskrivna verk, från folkmusik till ABBA. Ensemblens grund och hjärta ligger dock i den klassiska och sakrala repertoaren.

Arstuflickorna

Uppstod för decennier sedan ur den rika sångtraditionen vid gården Arstu i Lappo i den åländska skärgården. Med tiden utkristalliserades en kvartett av syskonparen Anneli och Eva Forsberg och Christina och Anna Rydén, som träffades i Lappo varje sommar. 1998 tillkom Camilla Gunell, från granngåren Jussas. Gruppen har gjort turnéer och spelat in albumet Att leva.

Om Edvard Debess Kvartett

I över 20 år har de fyra musikerna Edvard Nyholm Debess, Rógvi á Rógvi, Finnur Hansen och Uni Debess varit en tongivande och inspirerande del av det färöiska musiklivet både som kvartett och solomusiker.

Läs mer om konserten och boka biljett på Nordens hus på Färöarnas webbplats

I samarbete med Norden hus på Färörarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev