Åländsk Underjord

Musik/konst: Åländsk Underjord

Välkommen till Åländsk Underjord 8 september

Kliv ner i den åländska underjorden och ta del av en helkväll med inspirerande, banbrytande elektroniska toner och visuella kompositioner.

Datum och plats

Tid: Fredag 8 september kl 19-24
Plats: Bio Savoy, Mariehamn och Kastelholms slott, Sund
Inträde: 10€ / studerande, arbetssökande och pensionärer 5€.
OBS! Endast kontantbetalning.
Bussbiljett t/r Bio Savoy - Kastelholms slott ingår i inträdet
Vill du endast besöka konserten på Kastelholms slott kan bussbiljett hämtas ut på NIPÅ, Köpmansgatan 4, senast måndag 6 september

Om evenemanget

NIPÅ och birdpeople bjuder in till en tvärkonstnärlig helkväll på Bio Savoy och Kastelholms slott. Klockan 19 öppnas dörrarna till Bio Savoy, där poesi, elektroniska kompositioner, videokonst och livemusik med birdpeople fyller salen.

Kvällen fortsätter med en bussresa till Kastelholms slott, där tid och rum manipuleras av den svenska electroartisten TMRW:s musik, ackompanjerad av Cecilia Wickströms videoprojektioner i nattmörkret.

Program

Kl 19-22 Bio Savoy

  • birdpeople – live
  • Jonathan Terry – videoinstallationer
  • Jorunn Lavonius – poesi
  • Norah Lång – poesi
  • Magnus Monn – elektroniska kompositioner
  • Marika Markström – måleri

Kl 22.20 Buss avgår från Bio Savoy till Kastelholms slott

Kl 23.00 Kastelholms slott

  • TMRW – live
  • Cecilia Wickström – videoprojektioner

Kl 23.50 buss avgår från Kastelholms slott till Mariehamn

Medverkande artister/konstnärer

birdpeople (AX)

birdpeople lämnar planetens överhettade damm och skrot bakom sig till ljuden av elektriciteten som sprakar och brummar sig genom ljudridåerna i våra liv. Rytmerna håller sig till det ögonblick då svetten börjar bryta fram. Medlemmarna Amanda Blomqvist, Cecilia Wickström och Jakob Lavonius framför audiovisuell popmusik från debut-EP:n som släpps i höst. Under kvällen framförs även elektroniska apokryfer komponerade av Jakob Lavonius. 

Facebook: birdpeople
Instagram: birdpeople

Jonathan Terry (AX)

Med sina organiska videoinstallationer undersöker han det fysiska objektets existens i det digitala genom det digitalas existens i det fysiska rummet. Jonathan Terry är utbildad vid Kunsthögskolen i Oslo och vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm.

Webbplats: Jonathan Terry

Marika Markström (SE/AX)

Genom måleri, skulptur och audiovisuella installationer reflekterar Marika Markström kring spåren av vår tid. Funna fragment - bärare av mångtydiga lager mening - tas ur sina sammanhang, omarbetas och visas på nytt. Marika är utbildad vid Bildkonstakademin i Helsingfors och Konsthögskolan i Malmö.

Webbplats: Marika Markström

Jorunn Lavonius (AX)

Jorunn Lavonius skriver dikter för skrivbordslådan och estraden, utlämnande fragment och infall om livet och döden. ”Jag hatar att göra folk obekväma men jag kan inte låta bli. Det är rädslorna som skriver om kroppen och djuret som bor inuti mig.”

Webbplats: Jorunn Lavonius

Norah Lång (AX)

Norah Lång är en tvärkulturellt sinnad aspirerande journalist med en svaghet för fulkultur och småstadsoriginal. Sentimental och rätt vankelmodig men likväl begeistrad för hon flyktiga anteckningar i spretig poesiform.

Webbplats: Norah Lång

Magnus Monn (SE)

Magnus Monn är främst känd som soloartist under namnet Existensminimum, men har en lång meritlista som musiker, producent och låtskrivare. Hans elektroniska kompositioner är mångfacetterade och kompromisslösa. Maniska glowsticks i mörkret, ett snett leende inför fullbordat faktum.

Soundcloud: Existensminimum

TMRW (SE)

Genom bilrutorna på en gammal Volvo hopar sig minnena som skräp i vägrenen. Ödsliga ångermanländska landskap, dammiga landsvägar, en lukt av asfalt och bränt gummi. De du hade nära har lämnat denna geografi, övertygade om att livet existerar på en annan plats. TMRW gör musik som påminner om sprucken trance, diskbänksrealistisk k-pop och norrländska framtidsfantasier.

År 2015 släppte hon sin debutkassett genom Ambitious Tapes. Kommande EP:n Ångerland samsläpps på bolagen Cherish och Ambitious Tapes 19 augusti 2017.

Bandcamp: TMRM
Webbplats: tmrwtmrw.tumblr.com

Utställning

I samband med Åländsk Underjord visar NIPÅ utställningen gränsløs.gif i Bio Savoys entré 8 september kl 18-22. Läs mer om utställningen. Servering i Bio Savoys café.

Åländsk Underjord arrangeras av NIPÅ och birdpeople och stöds av Ålands kulturdelegation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev