Open call: Skapa en kortfilm till Kulturklubben

Open call: Kulturklubben

Kortfilmer på temat tillsammans på Kulturklubben

Måndag 2 oktober kl 19 slår vi upp dörrarna till Alandica och bjuder in till höstens första Kulturklubb. Kulturområdet i fokus denna gång är kortfilm i Norden.

Ungdomar och unga vuxna på Åland är välkomna att skicka in kortfilmer på temat tillsammans. Bland de inskickade bidragen väljs 4 st kortfilmer ut för visning på storskärm i Alandicas foajé.

Det går lika bra att använda en smarttelefon som videokamera. Kortfilmsbidraget ska vara i ett digitalt videoformat t.ex .mpg och .mov. Sista anmälningsdag online är 18 september.

Open call

Vi söker efter åländska kortfilmer skapade av ungdomar och unga vuxna. För att delta gäller följande kriterier:

  • Temat är TILLSAMMANS
  • Bidraget får vara max 15 min lång
  • Filmskaparen/arna ska vara mellan 15-29 år och boende på Åland

Sista anmälningsdag online är måndag 18 september kl 17. Bidrag som skickas per post måste skickas senast måndag 11 september.

Fyll i e-anmälningsformuläret här

Filmerna kan länkas antingen direkt under fältet LÄNK TILL BIDRAGET genom valfri videoplattform eller skickas per post på USB/CD till:

Nordens institut på Åland
Köpmansgatan 4
AX-22100 Mariehamn
Märkning: Kulturklubben

Om Kulturklubben

Kulturklubben är en mötesplats för åländsk och nordisk kultur och är ett samarbete mellan NIPÅ och Alandica kultur & kongress.

Mötesplatsen är öppen för alla som vill uppleva lite mer, träffa andra kulturintresserade och få möjligheten att påverka vilka nordiska kulturaktiviteter som kommer till Åland.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev