Utställning: JENNYVEXALA

Soloutställning: JENNYVEXALA 

Handgjorda, up-cyclade accessoarer och kläder skapade av konceptdesignern och konstnären Jenny Holmlund (FI/SE) aka JENNYVEXALA

Datum och plats

Utställningen visas 9-31 oktober, öppet vardagar kl 13-16, Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4, Mariehamn

Om utställningen

JENNYVEXALA är patina, passion och precision.

JENNYVEXALA är mitt varumärke. Mina skapelser från embryo till sista stygn. Arvet och samtiden. Leken och det evigt pågående byggandet. Det inspirerar mig.

JENNYVEXALA skapar nytt av det trasiga. Målmedveten jakt efter råmaterial från använda och omoderna skinnjackor, långlivade militärtält och uttjänta skjortor. Ritningar tas fram med yttersta precision. Pusselbit läggs mot pusselbit och lager av rytmiska och geometriska mönster tar form. Med mina händer bränner och målar jag in mönstren. Meditativt och intuitivt finner jag nya möjligheter i funktion, form och uttryck.

JENNYVEXALA är djupt rotad i min hemby Vexala i Österbotten, Finland. Min hembygds estetik möter och strålar samman med min smak för futurism, minimalism och det urbana.

Webbplats: JENNYVEXALA

HÅLLBART HANTVERK ÅLAND är ett samarbetsprojekt mellan NIPÅ och Ålands slöjd & konsthantverk och stöds med workshopmaterial från Emmaus Åland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev