Finissage Anaanaga

Litterär avslutning på utställningen Anaanaga!

Publicerad torsdag 04 maj kl 12:00

Välkomna på finissage med Karin Erlandsson och Hannamari Ruohonen

Som avslutning på utställningen Anaanaga/Min mamma bjuder vi in till en finissage i Galleri NIPÅ. Tillsammans får vi kika in i författaren Karin Erlandssons och illustratören Hannamari Ruohonens magiska värld av ord och bilder. Evenemanget är öppet för alla!

Program

Måndag 22 maj, kl 17.30 - 19.30, Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4, Mariehamn

Kl 17.30

  • Mingel och bubbel för små och stora

Kl 18-19

  • NIPÅs direktör Jacob M Haagendal hälsar välkommen
  • Karin Erlandsson läser ur sin kommande barnbok Pärlfiskaren
  • Samtal mellan Karin och Hannamari med utgångspunkt i Anaanaga
  • Hannamari Ruohonen berättar om konsten att illustrera barnböcker

Kl 19-19.30

  • Öppen illustrationsverkstad – vi fyller väggarna med Anaanaga-teckningar!

Om utställningen

Anaanaga betyder "min mamma" på grönländska och är ett nationellt konstprojekt skapat av Norden institut på Grønland med stöd av Nuuk Kunstmuseum. Anaanaga är ett försök att ge barn och ungdomar en egen röst genom konst och där alla deltagare får teckna och berättar på sina egna villkor, utan vuxnas påverkan, om relationen med mamma och det grönländska samhället. Läs mer

Om Karin Erlandsson

Karin Erlandsson är journalist och författare uppväxt i Nykarleby i Österbotten. Karin har studerat litteraturvetenskap och kvinnovetenskap vid Åbo akademi med magisterexamen.

Idag bor Karin tillsammans med sin familj i Mariehamn på Åland och arbetar som kulturredaktör på tidningen Nya Åland. Karin debuterade som romanförfattare 2014 med succéverket Minkriket och nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2015. Karin vann första pris med sagoromanen Pärlfiskaren i Schildts & Söderströms skrivtävling Berättelsen är bäst 2016.

www.karinerlandsson.com

Om Hannamari Ruohonen

Hannamari Ruohonen är illustratör och författare från Tammerfors bosatt med sin familj i Ålands skärgård. Hannamari har studerat grafisk design på Konstindustriella högskolan i Helsingfors med magisterexamen.

Hannamaris första bilderbok för barn Eläinten kaupunki gavs ut på WSOY förlag 2007 och har blivit översatt till kinesiska och franska. Sedan dess har hon skrivit och illustrerat flera noveller och bilderböcker, deltagit i konstutställningar och undervisat i illustration. 2014 erhöll hennes bok Oma vauvakirjani priset för bästa bokomslag av Finlands bokkonstkommitté.

www.hannamariruohonen.com

Foto: Matilda Saul (Karin Erlandsson)
Foto: Anna Autio (Hannamari Ruohonen)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev