Glenn Lauritz Andersson

Realism och stillhet inleder hösten i Galleri NIPÅ

Publicerad tisdag 29 augusti kl 08:00

Vernissage Glenn Lauritz Andersson oljemåleri fredag 1 september

”Mitt måleri är en form av realism som redan tidigt präglades av influenser från 1880-talets nordiska konstnärskolonier som Skagenmålarna och Önningebykolonin på Åland, men också av den moderna tidens realister som Ola Billgren, Karin Broos och Nick Alm" Glenn Lauritz Annderson

Välkomna till en ny konstsäsong med Norden institut på Åland. Höstens första utställning bjuder på oljemålningar i storformat med den självlärde konstnären Glenn Lauritz Andersson från Sverige.

Vernissage

Vernissage fredag 1 september kl 16-19
Utställningen visas i Galleri NIPÅ 4 september - 4 oktober
Öppettider: vardagar kl 13-16
Adress: Köpmansgatan 4, Mariehamn

Om Glenn Lauritz Andersson

Glenn Lauritz Andersson, född 1965 i Helsingborg, var en flitigt aktiv konstnär under sent 1980- och tidigt 90-tal. Efter många år av paus, där tiden spenderats med författarskap, grafisk bokdesign och konstvetenskapliga studier, har han återvänt till måleriet. Glenn Lauritz Andersson professionella nydebut som konstnär hade han på Galleri Englessons stora samlingsutställning i Malmö, november 2016. Från 4 september till 4 oktober visas ett urval av hans nya målningar på Galleri NIPÅ i Mariehamn.

Bortsett från ett år på estetlinjen på Sundsgårdens Folkhögskola 1986-87 är Glenn, liksom många andra som arbetar realistiskt, helt autodidakt. Han är dock ingen fotorealist utan är förankrad i en mer klassisk tradition med stundtals synbara penseldrag.

Foto: Vinter i retro, 2017 © Glenn Lauritz Andersson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev