Systraskap

Systraskap live på Åland Pride!

Publicerad torsdag 06 juli kl 15:30

– peppig plakatelectro som kräver förändring

NIPÅ och Åland Pride presenterar stolt en av Sveriges bästa liveakter – Systraskap. Med pondus och stor instrumentskicklighet intar duon Pub Bastuns scen lördagen den 19 augusti på Åland Prides officiella avslutningsfest!

Systraskaps musik är en unik blandning av elektroniska ljudbilder och akustiska instrument, låtarna tar dig med genom ett upproriskt och peppigt ljudlandskap. Singeln "Let's start a revolution" är ett anthem över vår tids desperata längtan efter förändring. Den har fått otaliga människor att sjunga med och höja näven för ett mer medmänskligt samhälle.

Systraskap har en orginalitet som är sällsynt nu för tiden. Deras musik beskrivs ofta som politisk och tidlös plakatelektro, musik som kräver förändring.

Systraskap säger: "Vi hoppas att det vi ser början opå nu, kommer att omtalas som den största antirasistiska, feministiska, socialistiska och könsanarkistiska omvälvningen i modern tid. Att det kommer bli ihågkommet som en period då hierarkierna föll. Som en helt ny period av demokrati. Av riktig demokrati. Av jämn resursfödelning världen över. Av samarbete, av hänsyn och av solidaritet. För det är nödvändigt."

Systraskap består av producenterna och musikerna Sabina Wärme och Amanda Lindgren, som även driver skivbolaget Bassonga.

Tid och plats

Lördag 19 augusti, Pub Bastun, Sjöpromenaden 5, Mariehamn
Inträde 5€
Åldersgräns 16 år
Dörrarna öppnas kl 21, konserten startar kl 22

Efter spelningen kan du fortsätta dansa in natten till DJ Lulu som kommer spela musik inom afrobeat, dancehall, old school, dance, reggae och nrj jams.

Konserten arrangeras i samarbete med Åland Pride 2017 och Träffpunkt ungdom

Foto: Nadja Heikkilä

Prenumerera på vårt nyhetsbrev