Zacke

Zacke till Bastun

Publicerad torsdag 04 maj kl 10:00

Nytt musiksamarbete lyfter hiphopen på Åland!

Träffpunkt Ungdom och NIPÅ är mycket glada över att avslöja att den svenska hiphopartisten Zacke kommer att göra en spelning på Pub Bastun den 20 maj. Spelningen är den första av två som kommer att ske i samarbete mellan NIPÅ och Träffpunkt Ungdom där målet är att se till att förse den åländska publiken med hiphop av hög kvalitet.

Hiphop är för tillfället den kanske största musikgenren i världen och vi känner att den är underrepresenterad i det åländska konsertscenen. Hiphopscenen i Sverige har sedan den tog fäste i landet för snart 30 år sedan blomstrat upp och varje år kommer flertalet nya spännande artister fram. Vi vill ge den åländska publiken en möjlighet att ta del av den guldmina som den svenska hiphopscenen är på första parkett.

Zacke är en rappare från Luleå och har därför ett småstadsperspektiv som gör hans låtar extra aktuella för den åländska publiken och hans framgång är en som vi hoppas att kan inspirera en ny generation åländska hiphopartister att satsa på musiken.

Konsertinfo

Pub Bastun lördag 20 maj, dörrarna öppnar kl 21
Inträde: 10€
Åldersgräns: 16 år
Adress: Sjöpromenaden 5, Mariehamn

Om Zacke

När Luleårapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen gjorde han det med välvässad penna, akrobatisk tunga och personligt uttryck. Sakta men säkert etablerade han sig även som en av landets bästa textförfattare. Zacke är en av få som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier.

Debuten skedde 2010 och med två album i bagaget har Zacke sparkat in dörrar och gett fingret till storstadsnormer, men även öppnat upp dörrar för andra med liknande bakgrund.

På det tredje albumet, Fattigkussen, berättar Zacke sina absolut viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Både utflyttade och kvarvarande.

Konserten är ett samarbete mellan Träffpunkt Ungdom och Nordens institut på Åland, NIPÅ

Foto: Johan Hannu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev