Nordisk kulturkontakt RSS (Skandinavisk)

Virtual Design Destinations

Nordic-Baltic Design and Craft Collaboration av Adorno en av de många projekten som behövde ställa om sina planer under 2020 på grund av COVID-19. De gjorde det genom att uppdatera planerna inför London Design Festival i september 2020. I stället för att ställa ut fysiska designföremål på plats valde Adorno att revolutionera sättet på vilket vi upplever design och konst online.

Projektplanen var innovativ redan från första början, med en digital utställning med objekt som i 3D-format i den första digitala utställningen någonsin som använder sig av den nya tekniken på det sättet. Adorno bjöd åskådaren in till en virtuell verklighet, där designföremål via mobilen kan placeras i vars och ens egen hemmiljö.

När det blev klart att den fysiska utställningen för London Design Week inte kunde förverkligas som planerat ändrade projektet kurs mot att producera en virtuell helhetsupplevelse. Adorno producerade teman och scenografier för de virtuella utställningarna, bjöd in designers och föremål som skulle presenteras, producerade 3D-modeller, editerade korta presentationsfilmer över deltagande formgivare och skapade interaktiva virtuella miljöer för vart och ett av de åtta nordiska och baltiska länderna som presenterades.

Utöver de åtta helheterna från Norden och Baltikum presenteras på samma plattform ytterligare sex länders designsamlingar.  Under London Design Festival presenterades alla samlingarna också i virtuella guidningar, producerade som intervjuer.

COVID-19 påverkade också utställningens tema, The new reality (Den nya verkligheten). Utställningens presentationstext beskriver sammanhanget på följande sätt:

Medvetenhet om den globala ekologiska, politiska, ekonomiska och sociala krisen som vi hotas av har utökats med oron och skräcken som förorsakas av pandemin. Det tydligare än någonsin att vi behöver tänka om och anpassa sättet som vi lever på. Till all lycka är färdigheten att skapa en ny och bättre verklighet större än någonsin.”  

 

The post Virtual Design Destinations appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Happy End

Happy End – en kunstnerisk undersøgelse af alderdom i Norden av NextDoorProject beviljades stöd för sina olika skeden från Kultur- och konstprogrammet 2015, 2016 och 2017.

Det här tvärkonstnärliga projektet handlade om inklusion av den åldrande befolkningsgruppen och väckte frågor om vår syn på ålderdomen. Det förverkligades i samarbete med vårdhem i alla Nordiska länder. Berättelser om och med åldrande kroppar skapades och dokumenterades med dans, musik, foto, film och teater. Projektet resulterade i performanser, en utställning och en kortfilm av Engeli Broberg.

Dokumentation från projektet kan hittas på http://www.happyendproject.dk

The post Happy End appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Boka en rådgivare för personlig handledning

Höstens ansökningsrundor inom de nordiska och nordisk-baltiska stödordningarna är i full gång! I september intensifierar Nordisk kulturkontakt stödrådgivningen med möjligheten att boka en tid till personlig videohandledning med en stödrådgivare.

Tider finns tillgängliga i tidsintervallet 17–29.9, och den sökande kan antingen välja rådgivning om stödprogrammen generellt eller rådgivning om en särskild stödordning.

Stödrådgivningen sker primärt på skandinaviska eller engelska, enligt önskemål även på finska. Rådgivaren och den ansökande kommer sinsemellan överens om språket för sessionen.

 

The post Boka en rådgivare för personlig handledning appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Norden i Fokus Finland söker kommunikationsrådgivare

Är du nordist och kommunikationsproffs? Vill du jobba med Norden i Fokus?

Norden i Fokus är ett kommunikationsprojekt under Nordiska ministerrådets sekretariat, som har medarbetare stationerade i alla de nordiska huvudstäderna. I Finland är Norden i Fokus medarbetare anställd av Nordisk kulturkontakt i Helsingfors.

Vi söker nu en

KOMMUNIKATIONSRÅDGIVARE
för arbetet med Norden i Fokus i Finland

Norden i Fokus’ syfte är att synliggöra det officiella nordiska samarbetets visioner och program i alla de nordiska länderna. Genom seminarier, stora och små arrangemang och digitala kampanjer bidrar Norden i Fokus till att sätta en nordisk dagordning i de enskilda länderna. Under ledning av Ministerrådets kommunikationsavdelning i Köpenhamn ska Norden i Fokus fånga upp och delta i den nationella debatten med en nordisk vinkel. Norden i Fokus primära målgrupper är medier, opinionsbildare, politiker, ämbetsmän, näringslivsrepresentanter och civilsamhällets olika aktörer.
Som kommunikationsrådgivare inom Norden i Fokus med placering i Helsingfors är du en del av ett team bestående av kolleger i fem nordiska huvudstäder, som planerar och genomför sammanlagt omkring 70 evenemang per år. Vissa projekt ansvarar du för självständigt, andra genomför du i samarbete med ditt nordiska team eller med kollegerna på Nordisk kulturkontakt.
Nordisk kulturkontakt är en officiell nordisk kulturinstitution i Helsingfors med verksamhet i hela Norden som främjar, förstärker och berättar om nordiskt kultursamarbete med visionen att alla ska kunna delta i kultur- och samhällsliv på lika villkor.

Till arbetsuppgifterna hör att:

 • Arrangera nordiska seminarier och evenemang, både fysiska och digitala, med fokus på nordisk politik och samhällsutveckling
 • Aktivt följa med i finskt och nordiskt samhällsliv och dagspolitik
 • Synliggöra de visioner och program som är en del av det nordiska samarbetet

Som kommunikationsrådgivare inom Nordiska ministerrådet behöver du:

 • Ha utmärkta nätverk inom politik, samhälle, kultur och media i Finland och övriga Norden samt vara bra på att skapa nya nätverk
 • Vara en god organisatör
 • Vara kreativ, nytänkande och digitalt kunnig –  och aktiv på sociala medier
 • Ha utmärkta kunskaper i svenska och finska och goda kunskaper i engelska samt god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift
 • Ha en relevant utbildning i journalistik, samhällsvetenskap eller liknande ämnen
 • Minst fem års yrkeserfarenhet av kommunikationsarbete

Som person är du utåtriktad, noggrann, flexibel och trivs med att arbeta såväl självständigt med ett uttalat eget ansvar som i team med dina kolleger.

Vi erbjuder dig
ett arbetskontrakt på fyra år enligt Nordiska ministerrådets regler, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år, och ett intressant och självständigt arbete i en spännande internationell miljö. Enligt gällande nordiska regler kan anställda vid en statlig myndighet i ett av de nordiska länderna få tjänstledigt då man tar emot ett nordiskt arbete. Medarbetare som rekryteras från ett annat nordiskt land får flytten betald och ett etableringsstöd samt lönetillägg enligt Nordiska ministerrådets regler. Tillträde 1.1.2021
Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors (på Sveaborg och i Kajsaniemi). Din huvudsakliga arbetsplats blir på Sveaborg.

Ansökan
Din ansökan på svenska, norska eller danska med bifogad CV och löneanspråk vill vi ha senast 20.9 2020. (Observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt lokal dansk tid.)

Om du har frågor, kontakta:

 • Nordiska ministerrådets kommunikationschef Mary Gestrin på mage@norden.org; eller
 • Nordisk kulturkontakts direktör Ola Kellgren på ola.kellgren@nordiskkulturkontakt.org eller tel. +358 5030 28150 (angående frågor om organisationen, arbetsvillkor med mera).

Läs mer om Nordisk kulturkontakt på www.nordiskkulturkontakt.org och Nordiska ministerrådet på www.norden.org

The post Norden i Fokus Finland söker kommunikationsrådgivare appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Metoopodden håller frågan om #metoo i kultursektorn i Norden vid liv

Varför är det viktigt att fortsätta tala om sexuella trakasserier? Hur ser arbetet ut mot sexuella trakasserier ut idag, tre år efter att #metoo rörelsen drog igång över världen? Varför var kultursektorn så kraftigt representerad av offers vittnesmål om trakasserier? Har #metoo rörelsen bidragit till framsteg för ett samhälle utan trakasserier eller tampas vi med samma utmaningar ännu idag?

Den 3 september lanseras Metoopodden, som är en podd där olika kulturaktörer i sju avsnitt pratar om vad som hänt i den kulturella sfären då det kommer till arbetet mot sexuella trakasserier sedan hösten 2017, med utgångspunkt i Finland men med blicken mot Norden.

Metoopodden är en fortsättning på Nordiska ministerrådets satsning på #metoo i kultursektorn år 2019. Podden återkopplar till den seminarieserie om #metoo i kultursektorn i Norden som ordnades i alla nordiska länder och självstyrande områden, på uppdrag av de nordiska kulturministrarna. Den producerades av Nordisk kulturkontakt, med säte i Helsingfors, i samarbete med andra nordiska kulturhus och institut. Podden görs av Nordisk kulturkontakt.

– Det är väldigt fint att de nordiska kulturministrarna fångade upp och verkligen tog frågan om sexuella trakasserier i kultursektorn på allvar.  Jag är väldigt glad över att vi fick ett nytt uppdrag i och med podden och därmed kan hålla frågan om sexuella trakasserier vid liv, säger Ola Kellgren, direktör för Nordisk kulturkontakt.

– Vår strävan med podden har varit att få in ett ungt perspektiv och lyfta upp framsteg som gjorts i arbetet mot sexuella trakasserier, men även ge rum för kritiska röster och synliggöra de utmaningar som ännu finns.

Metoopodden hittas här eller via adressen https://metoopodden.podbean.com/  

För mera information, kontakta:

Direktör Ola Kellgren, Nordisk kulturkontakt tfn +358 50 302 8150
Poddansvarig Madeleine Dunderlin, tfn +358 10 583 1013

The post Metoopodden håller frågan om #metoo i kultursektorn i Norden vid liv appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Biblioteket öppet igen efter lång paus

Nordisk kulturkontakts bibliotek slår upp sina dörrar för kunder igen 11.8. På grund av corona-epidemin samt den vanliga sommarpausen har biblioteket varit stängt i fem månader.

Vi har passat på att inventera samlingarna och massor av pinfärska nyheter finns att låna. Vi påminner kunder om att hålla säkerhetsavstånd och har också begränsat antalet sittplatser i biblioteket för att minska på smittorisken.

Nordisk kulturkontakts evenemang ordnas också från och med augusti i TING-salen som vanligt, dock med begränsad publikmängd.

The post Biblioteket öppet igen efter lång paus appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Andra omgången av Norden 0-30

Stödprogrammet Norden 0-30 har fattat beslut om stöd för årets andra omgång.

Totalt inkom 21 ansökningar som ansökt om 451 791€.
Expertgruppen för Norden 0-30 beslutade om att bevilja 8 projekt, för totalt 183 464€.

Ansökningarna har visat på en stor variation sett till innehåll. Bland annat inkom ansökningar för filmfestivaler för unga filmskapare, och digital aktivism för barn och unga.

Årets sista omgång öppnar den 3 september och stänger den 2 oktober.

The post Andra omgången av Norden 0-30 appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Creating space for New Nordic Voices

New Nordic Voices – For Colored Girls was granted funding from the Nordic Culture and Art programme in 2018.

The project New Nordic Voices presents the visibility of Nordic minorities through exploring selected theatre works of iconic Nordic playwrights and juxtaposing them with Global icons from Afro-American, African and Caribbean traditions.

New Nordic Voices was produced by ACT, Afro Cosmopolite Thespians, a professional multi-faceted theatre company in Denmark whose vision is to have multiple cultures share a stage, in cooperation with International Culture Centre Caisa (Finland) and Intercult (Sweden).

The post Creating space for New Nordic Voices appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Glad sommar!

Efter en vårsäsong då Nordisk kulturkontakts bibliotek varit stängt och den fysiska evenemangsverksamheten ersatts med webinarier och livesändningar som öppnat upp för fina samarbeten över landsgränserna öppnar vi igen dörrarna för biblioteksbesökare och publik den 11 augusti.

Stödprogramteamet är på semester i juli och är åter på kontoret den 3 augusti. Vänligen rekvirera ditt bidrag före midsommar i fall du ska använda det under sommaren. Förfrågningar som kommer under juli månad besvaras i augusti när alla är på plats igen.

Till dess vill alla vi på Nordisk kulturkontakt önska kunder och samarbetspartners en riktigt glad sommar!

 

 

The post Glad sommar! appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Mona Marzouk vinnare av open call för muralmålningar

Open call-utlysningen för väggmålningar i Nordisk kulturkontakts och Nordiska investeringsbankens lokaler i Helsingfors är nu avgjord. Efter noggrann behandling av alla inkomna ansökningar valde juryn enhälligt att ge uppgiften till den grekisk-egyptiska bildkonstnären Mona Marzouk, numera bosatt i Helsingfors.

Totalt inkom 74 ansökningar från konstnärer verksamma i de nordiska länderna. Konkurrensen var hård med många proffsiga och visuellt spännande förslag.

Mona Marzouk kommer i augusti 2020 att utföra sitt föreslagna bildkoncept med fantasieggande hybridformer under temat Connection. Förutom Marzouks konstnärligt högklassiga och minimalistiskt tilltalande bildideér, så var en avgörande faktor för juryn även hennes internationella utställningsverksamhet med en gedigen erfarenhet av att utföra muralmålerier inomhus på en rad olika konstinstitutioner, bland annat vid BALTIC Centre for Contemporary Art i Gateshead, Storbritannien och EVA International Biennial på Irland.

I juryn ingick Bettina Lönnholm-Rask (ansvarig för Nordiska investeringsbankens konstsamling), Nina Refsnes (seniorrådgivare för Nordisk-baltiska mobilitetsprogrammet), samt Annika Bergvik-Forsander (seniorrådgivare inom konst och kultur).

Vi gratulerar vinnaren Mona Marzouk samt tackar för det stora intresset och alla inkomna förslag!

The post Mona Marzouk vinnare av open call för muralmålningar appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Andra nordiSKulptur-utställningen ordnas i september

Bildkonstnärerna Kim Hankyul och Minna Kangasmaa är aktuella med utställningen nordiSKulptur II, 4.9- 27.9.2020 vid Galleria Sculptor, ett samarbete mellan Nordisk kulturkontakt och Finska Skulptörförbundet. Annika Bergvik-Forsander, senior advisor för konst och kultur vid Nordisk kulturkontak intervjuade konstnärerna i maj 2020 om deras konstnärskap och den kommande utställningen.

 

Er kommande utställning är ett samarbetsprojekt mellan det norska och det finska skulptörförbundet i samarbete med Nordisk kulturkontakt i Helsingfors. Vilken roll och betydelse har konstnärsförbund hittills spelat i era respektive karriärer? Är den här typen av organisationer fortsättningsvis betydelsefulla för dagens konstnärer och i så fall på vilket vis?

Kim: Genom konstnärsorganisationer har jag fått information som varit viktig för min fortsatta verksamhet som konstnär. Det har handlat om allt ifrån information om nya verksamhetsmöjligheter till praktisk hjälp i både ekonomiska och rättsliga frågor. Som fri konstnär kan man få grundläggande yrkesmässig information som är väldigt viktig i början av karriären och konstnärsorganisationerna kan också fungera som intressebevakare till exempel vid uppgörande av olika avtal.

Minna: Jag gick med i Skulptörförbundet genast efter min konstskoleexamen. Jag ser det främst som ett yrkesmässigt förbund, för mig har förbundets betydelse varit olika stor under olika perioder i min karriär. Genom mitt arbete är jag också med i andra sammanslutningar, men jag tycker det är väldigt viktigt att konstnärer har sina egna yrkesförbund som återspeglar konstnärernas ställning och de förutsättningar som finns för att utföra konstnärligt arbete. Förbunden har också möjlighet att reagera på samhälleliga förändringar som kan komma att påverka den enskilda konstnären.

 

Vilken relation har du till finländsk, respektive norsk, nutidskonst och samtida konstnärer?

Kim: Jag har knappt någon relation alls till finländsk nutidskonst och samtida konstnärer. Så jag ser fram emot att nu få nya erfarenheter och insikter.

Minna: Jag är intresserad av konst som uppstår utanför de stora konstmetropolerna och jag följer med vad som händer på det norska nutidskonstfältet. Jag har deltagit i nordiska symposier på Island där jag även träffat norska konstnärer. Men den här utställningen blir mitt första konkreta samarbete över gränsen.

 

Kim Hankyul och Minna Kangasmaa

Kan ni berätta lite om de projekt eller konstverk som vi nu får chansen att se på den kommande NordiSkulptur-utställningen i Galleria Sculptor i Helsingfors?

Kim: Mitt verk heter ”The Temple of the Golden Pavilion”. Det ställdes ut i Bergens konsthall år 2019 och har nu modifierats något för att passa bättre in i Galleria Sculptors utrymmen. Verket har sin utgångspunkt i en roman med samma titel av Yukio Mishima. Det är en berättelse om en ung präst och i boken konfronteras huvudpersonens starkt idealiserade bild av ultimat skönhet med vår fysiska verklighet på ett oerhört spännande vis. Den unga prästen besluter sig slutligen för att bränna upp objektet för sin passion, det utsökta tempel som han fostrats att både leva och verka i.

Boken var så välskriven att jag blev helt absorberad av historien och jag ville göra en tolkning av den på mitt eget konstnärliga språk, där ljud, rörelse och visuella faktorer integreras. Jag ville så intakt som möjligt överföra den starka lidelse som finns i den ursprungliga texten och hoppas att man kan uppleva det i galleriet. Jag kommer att ställa ut ett flertal ljudskulpturer, där olika typer av vardagliga föremål framkallar ljud av eld.

Minna: Jag kommer att visa det flerdelade verket ”Scream of the Butterfly II”. Verkets viktigaste material är silke, en produkt som uppstått ur samverkan mellan mänsklig teknologi och en icke-mänsklig varelse. Silkesfjärilen (Bombyx mori) är en av det få insekter som har förmågan att kunna producera silkesfibrer.

Bakgrunden till mitt verk är den så kallade fjärilseffekten, där små skeenden kan ge stora effekter. Dylika fenomen har man kunnat konstatera i ekosystem som påverkats av mänskliga handlingar. Ett exempel på det är silkesfjärilen, som indirekt under mer än 5000 år har påverkat mänskligheten både ekonomiskt, politiskt och teknologiskt. Ur ett långt tidsperspektiv kan man till och med se på silkesfjärilen som en bakgrundsfaktor för uppkomsten av det moderna informationssamhället.

För oss människor är språket en viktig kanal för kommunikation och förståelse av varandra. Den estniske semiotikern Riin Magnus skriver om människan som en varelse som inga andra varelser kan bemästra. Människan har utvecklats till att vara både avsändare och mottagare av sina egna budskap. Därmed har kommunikationsförmågan med den icke-mänskliga världen och med andra livsformer gått förlorad. I mitt verk har jag rekonstruerat ett imaginärt skrik från en silkesfjäril. Jag funderade på hur ett skrik från en silkesfjäril kunde låta om den kunde skrika. Till slut spelade jag in mitt eget skrik. Verket är en hyllning till silkesfjärilen, som i årtusenden har tjänat människan.

 

 Vad var det som fick er att börja arbeta med dessa projekt och finns det överlag något som ni upplever som speciellt kännetecknande för er egen individuella arbetsprocess?

Kim: Redan innan jag hade läst den där boken, så kände jag ett behov och intresse av att använda ljudet av eld. Det var ett rent sammanträffande att jag sedan stötte på boken och med hjälp av texten kunde utvidga och utveckla min förställning om eld. Jag ville använda ljudet, men hade inte riktigt vetat i vilken kontext. Bokens ingående beskrivningar av ljudet av eld gav mig oerhört bra ledtrådar att utgå ifrån. En vag plan i kombination med en briljant bok ledde alltså till att jag småningom kunde konkretisera mitt projekt.

Jag tror att något som är specifikt för min arbetsprocess är att jag är väldigt dålig på att teckna med pennor. Jag föredrar istället att teckna med tredimensionella objekt eller med ljudupptagningar.

Minna: Mina verk får sin början utifrån saker som jag vill behandla och uttrycka med konstens medel. Verket Scream of the Butterfly II utgår från serien Systema naturae som jag gjorde år 2008. I den undersökte jag interaktiva samband mellan människan, samhället och naturen. Hur dessa samband kan ha en fruktbar eller progressiv potential, men även vara destruktiva. Den svenske naturvetaren Carl von Linné lade på 1700-talet in människoarten i ett eget fack bland däggdjuren i sin systematik över djur och växter. Efter artnamnet tillade han uppmaningen ”Nosce te ipsum” (Känn dig själv). Med denna uppmaning som grund gör jag verk där empati spelar en stor roll.

 

 Vi lever i en osäker tid med pandemin som nu ytterligare försvårar verksamhetsmöjligheterna för många konstnärer. Därutöver har vi den pågående klimatkrisen, återkommande finansiella åtstramningar inom konst- och kultursektorn, samt på många håll i världen en framväxande populistisk politisk agenda som ofta förhåller sig fientligt till den fria konsten. På vilket vis tror du att dessa faktorer kan komma att påverka den framtida konstnärsrollen?

Kim: Man ser nu hur media verkar främja en mängd alternativa utställningskoncept, men Coronapandemin är ett hot för de fria konstnärernas ekonomiska överlevnad. Att försöka hitta fungerande överlevnadsstrategier har förstås varit ett evigt dilemma för konstnärer. Jag undrar ifall situationen nu gör att den framtida konstnärsrollen eventuellt blir mera politisk och sätts i relation till sociala minoriteters levnadsförhållanden. Kanske kommer man senare i framtiden att referera till den här tiden som en avantgarde-epok.

Minna: Jag tror att konstnärernas delaktighet i samhället kommer att öka och att dialogen mellan olika branscher förstärks, på så vis breddas konstnärsrollen till att innefatta en mängd olika roller.

The post Andra nordiSKulptur-utställningen ordnas i september appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Mobilitetsstøtte bevilget til 60 prosjekter

Finnish group The Shameless Shongololo Band received grant to travel to FAR Fest Afrika Festival in Reykjavik, Iceland to perform and conduct workshops. Photo: Helena Vepsäläinen

Den andre søknadsrunden til mobilitetsstøtte i det Nordisk-Baltiske mobilitetsprogrammet for kultur er nå avsluttet. Det kom inn 174 søknader i denne runden, en forventet nedgang fra forrige søknadsrunde, men likevel et godt antall med tanke på Covid19-situasjonen og effekten pandemien har på kunst- og kultursektoren. Totalt 60 søknader ble tildelt støtte til kulturelt og kunstnerisk samarbeid i Norden og Baltikum. Det totalt bevilgede beløpet var 110 210 EURO.

En av gruppene som fikk støtte var The Shameless Shongololo Band. Gruppen, med base i Finland, er invitert av FAR Fest Afrika-festivalen på Island for å opptre og lede workshops. I over ti år har Fest Afrika Festival vært en møteplass for utvikling av prosjekter forankret i forbindelsen mellom de nordiske landene og det afrikanske kontinentet. The Shameless Shongologo Band består av musikere og dansere, og prosjektet løfter frem samarbeid, utveksling, sosial bærekraft og nye konstellasjoner og uttrykk. Målet med Fest Afrika Festival er å fremme afrikansk scenekunst og å skape bevissthet om afrikansk kultur på Island.

Kulturarv blir også støttet over mobilitetsstøtten. Et ekspempel på det er Lace Guild fra Estland. Olga Kublitskaja og Aleksandr Kublitski fra Narva i Estland er invitert til Reykjavik på Island av Heimilisiðnaðarfélagið, det islandske husflidslaget, for å dele sin ekspertise innen ulike tradisjonelle knipleteknikker. Besøket inkluderer utstilling av kniplinger, foredrag og mesterklasse. Håndlagde båndknilplinger er laget av fletting og vridning av trådlengder som er viklet på spoler. Vevingen holdes på plass med pinner satt i en snørepute. Kniplingteknikker står på UNESCOs liste over immaterielle kulturarv.

Denne runden viste en liten økning i antall søknader fra filmfeltet. En filmkunstneren som ble tildelt støtte var Hilke Rönnfeldt, en etablert filmregissør og filmforfatter med base i Danmark, som er invitert til Færøyene av Klippfisk Filmworkshop. Rönnfeldt skal holde workshops for unge, færøyske filmtalenter i alderen 14 til 18 år, og vil dessuten samarbeide med det lokale filmmiljøet og dele av sine kunstneriske erfaringer og perspektiver.

Mobilitetsstøtten er for reise og/eller opphold for profesjonelle kunstnere eller kulturarbeidere i Norden og/eller Baltiske land.

Resultater fra denne og tidligere tildelingsrunder kan du finne her.

Støtte gir søkere, som kan være enkeltpersoner eller små grupper, tilgang til kontakter, ferdigheter og kunnskap fra forskjellige deler av regionen. Støtte kan også brukes til å presentere kunst og kulturproduksjoner og for å øke interessen for nordisk og baltisk kunst og kultur.

Kommende søknadsrunder for 2020 er:

17.07.2020 – 17.08.2020

18.09.2020 – 19.10.2020

Vær oppmerksom på at søknadsfristen er klokken 15.59 finsk tid.

The post Mobilitetsstøtte bevilget til 60 prosjekter appeared first on Nordisk kulturkontakt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev