Jonah Jürgen Bogle presenterar en performance med fem scener ur en livsberättelse på Nordens institut på Åland

BER-TLV-BRN-TKU-MHQ

Fem scener ur en livsberättelse

Jonah Jürgen Bogle sätter genom en performance flera olika skeden i en livsberättelse i fokus; allt från missbruk, räddning, psykisk funktionsnedsättning, konst, politik, utanförskap, judendom, flykt, kapitulation till personlig utveckling. 

Det blir ett litet sällskap som kommer att få ta del av denna livsberättelse och performance. Bogle är erfarenhetsexpert och i sin performance kommer han att arbeta med fem olika scener ur sitt liv. Med text, dikt, bön, rörelse, dans, ljud, aktioner, telefonsamtal kommer han att ge liv åt sin berättelse där du som åskådare får en inblick i en spännande livsberättelse och hur vägarna ledde honom till Åland. Och hur han hittade sitt hem och sin trygghet på Åland. 

Bogle ställer sig många frågor i sitt arbete med att ta fram denna performance:

" – Hur är det egentligen att drabbas av en psykossjukdom? Hur kan man må bättre? Vad innebär ett missbruk och hur kan man hitta vägar ur detta? Vad innebär sinnesro? Måste konst vara skön? Hur märker man att man flyr hela tiden? Hur kan man stå ut med sorgen? Vad i helvete har Jerusalem med mig att göra? Och varför sitter jag på stranden i Tel Aviv sen? Har jag äntligen kommit hem? Och vart är jag på väg?"

Var? Nordens institut på Åland
När?
18.2, kl. 19.00 
19.2, kl. 17.00 extrainsatt
19.2, kl. 19.00
22.2, kl. 17.00 extrainsatt - INSTÄLLD pga uppdaterade regler från Landsskapsregeringen och rådande smittskyddsläge.

Artist? Jonah Jürgen Bogle
Föreställningen riktar sig till en vuxen publik, 18+ år.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev