Berättarkväll på Stallhagen under Nordiska Litteraturveckan, för Åland100

Berättarkvällar på Stallhagen

Under tre kvällar på Pub Stallhagen bjuder Nordiska Litteraturveckan in till berättarkvällar. Här har du chansen att äta gott samtidigt som du tar del av fantastiska författarframträdanden och litteratursamtal. Berättarkvällarna lyfter såväl muntlig som skriftlig åländsk berättartradition och är en del av Åland 100-firandet under den Nordiska Litteraturveckan. Temat för Nordiska Litteraturveckan är "Drömmar och Längtan i Norden".

Onsdag 17.11 kl. 19.00

Medverkande: Sherin Moussa och Doris Ingman. 

Sherin Moussa studerar vid Ålands yrkesgymnasium och kom till Åland för tre år sedan efter att ha flytt kriget i Syrien. Hon ägnar mycket av sin tid till måleriet och har tidigare deltagit i utställningar. Hör hennes berättelse om den traumatiska flykten men även om hur drömmar och längtan kan förändras beroende på platsen vi lever på. 

Doris Ingman är poet och författare. Hon föddes 1936 i Åttböle i Finström och har nu hunnit bli 85 år gammal. Doris har gett ut diktsamlingar och böcker, men även skrivit en barnbok och arbetat som språkkonsult. Denna kväll tillägnar hon det poetiska berättandet och läser dikter som handlar om kärlek. 

Är du intresserad av andra berättarkvällar? Läs mer om berättarkvällen den 20.11 och 21.11

Var? Pub Stallhagen, Getavägen 196
När? 17.11, kl. 19
Boka plats på Stallhagen.

Kvällen kommer filmas och streamas på Åland 100´s Youtube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev