Berättarkvällar på Stallhagen i samband med Nordiska Litteraturveckan

Berättarkvällar på Stallhagen

Under tre kvällar på Pub Stallhagen bjuder Nordiska Litteraturveckan in till berättarkvällar. Här har du chansen att äta gott samtidigt som du tar del av fantastiska författarframträdanden och litteratursamtal. Berättarkvällarna lyfter såväl muntlig som skriftlig åländsk berättartradition och är en del av Åland 100-firandet under den Nordiska litteraturveckan. Temat för Nordiska Litteraturveckan är "Drömmar och Längtan i Norden".

Lördag 20.11 kl. 19 

Medverkande: Ulrika Gustafsson, Carina Karlsson och Sebastian Johans

Carina Karlsson och Ulrika Gustafsson för ett samtal om författaren Sally Salminen och hennes klassiker Katrina, om verkliga förebilder och fiktiva hjältinnor. Salminen levde ett liv mycket olikt sin hjältinnas, ändå lät hon henne uppleva det förutbestämda kvinnolivet som ett fängelse, precis som hon själv gjorde. Och ingen av dem var ”en snäll flicka”. Men Katrina måste stanna på sin kobbe – själv hade Salminen stuckit. Och medan hundratusentals kvinnor världen över identifierat sig med romanhjältinnan Katrina och fått bekräftelse på att också deras liv räknas, har författaren som en levande förebild visat att också en flicka från Åland kan bli författare. Carina Karlsson är författare till bl.a. Märket (2019) och Ulrika Gustafsson är författaren till Sally Salminens biografi “Min ljusa stad”.

Sebastian Johans, född 1978, bördig från Åland och bosatt i Uppsala, är verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl.a. Dagens Nyheter och Borås tidning. Broarna är hans första roman och nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris 2021. 

Är du intresserad av andra berättarkvällar? Läs mer om berättarkvällen den 17.11 och 21.11

Var? Pub Stallhagen
När? 20.11, kl. 19

Boka plats på Stallhagen

Foto: Johan Karrento, Severus Tenenbaum, Matilda Saul

Kvällen kommer filmas och streamas på Åland 100´s Youtube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev