Bromander sjunger

Bromanders sköna värld

Den åländska låtskrivaren och artisten Bromander släppte för några år sedan sitt debutalbum ”Du sköna nya värld”. Den skrevs och gavs ut på eget maskineri och ledde till lovord som ”typ underground” (Ålandstidningen) och ”70-tals doftande sommarpop” (Popmusik). För NIPÅ är det nu ett sant nöje att få presentera en konsert på Alandica den 4:e juni, med möjlighet för begränsad livepublik. Konserten kommer att livestreams. 

Debutalbumet ”Du sköna nya värld” från 2017 följdes upp 2020 av den glittrande popplattan "Underströmmar" och även den fick goda recensioner och blev av musiksajten Popmani utsedd till en av de tio bästa albumen på svenska samma år med motiveringen:

”En av de mest underskattade popartisterna vi har visade i år igen att han kan mäta sig med de allra största på den svenska musikscenen. Med Underströmmarlevererade Bromander tio fantastiska låtar som tillsammans skapar ett litet universum av karaktärer och berättelser. Ett fantastiskt fint album som jag tror att alla kan hitta något att ta till sig från.

Om samma skiva skrev också svenska Nöjesguiden samtidigt:

"Underströmmar är en skiva om att vara människa och att behöva konfrontera sånt som vi kanske inte gärna vill konfrontera. Det finns en klösande oro i Bromanders musik som är både tidstypisk och klassisk, en textrad kan lika gärna vara skriven på mobilanteckningar eller i någon av Hjalmar Söderbergs dagböcker."

Våren 2022 släpps Bromanders tredje album ”Skarabé” men redan nu i höst är han aktuell med de första singlarna.

Nu är det dags för konsert då han ställer sig med fullt band på Alandicas scen den 4:e juni. En begränsad publik planeras och biljetter köps via Alandica. 

Line up:

  • Staffan Lindström 
  • Johan Borgström
  • Kalle Johansson 
  • Lucas Grahl 
  • Elmer Hallsby 
  • David Hägelstam 
  • Vera Karlberg

Var? Alandica Kultur & kongress, biljetter 10 € via Alandicas hemsida
Konserten livestreamas på NIPÅs facebooksida.
När? 4.6, kl. 20-21
Artist? Bromander

Konserten stöds av PULS-medel från Nordiska kulturfonden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev