Nordens institut presenterar dansbandsfredag på nipalive.ax den 17 april, med ConnyHenrix

Dansbandsfredag online i två timmar med Conny Henrix!

NIPÅ fortsätter att presentera digitala konserter på nipalive.ax, som ger mening i Corona-tider. Även om vi inte kan träffas fysiskt vill vi sprida kulturen ut i hemmen, och samtidigt stödja kulturutövare som drabbas hårt av inställda evenemang. Konceptet innebär att NIPÅ står för teknik, filmning, livestream, kommunikation och ett gage till medverkande artister.

Vi gör vårt bästa för att få en variation i musiken. Och den här gången är det dags för en dansbandsfredag i två hela timmar! Och liveinspelningen kommer att vara från Parks Bar i Mariehamn. Musik skapar glädje och vi på NIPÅ vet att det är många ute i stugorna som uppskattar dansbandsmusik. Så nu är det dags att ta fram dansskorna och bjuda upp gåbben, för det blir dans online fredag 17.4!

Var? nipalive.ax
När? Fredag den 17 april, kl. 19.00
Artist? Conny Henrix

Det är enkelt att ta del av konserten. Gå in till nipalive.ax så finns där en länk till konserten, som blir aktiv kl. 19.00 den 17.4. Dansbandsfredagen håller på i 2 x 60 minuter med en liten paus i mitten. Så ungefärligt avslut ca. 21.20.

Efter avslutad livekonsert kommer en bandad version att läggas ut i sin helhet på nipalive.ax, så att även du som vill kan lyssna och dansa lite senare (eller om du har en annan tidzon). Observera gärna att det kan ta en stund före den bandade konserten ligger uppe - men sen ligger den publicerad hela helgen!

Om Conny Henrix

Conny Henrix är ett åländskt dansband som bildades redan 2006 av Conny Sahlin och Henrik Jansson. 2007 kompletterades bandet med Guy Ahlqvist. Bandet har spelat land och rike runt där de flesta spelningarna ändå har varit på hemmaplan inför en alltid lika entusiastisk dansant publik. Vintern 2020 gjorde Conny Henrix också en 14-dagars turné till Playa del sol, Kanarieöarna, Spanien.  

Conny Henrix spelar dansanta och kramgoa låtar med influenser av bl.a Black Jack, Elvis, Fernandoz, Lasse Stefanz, Vikingarna, Matz Bladhs. Mats Bergmans med flera. Bandets målsättning är att underhålla sin publik ”från den första tonen till den sista” och har med detta skaffat sig många följare som troget följer bandet från spelning till spelning.   

Conny Sahlin, gitarr och sång
Henrik Jansson, keyboard, dragspel och sång
Guy Ahlqvist, trummor och sång 
Sune Eriksson, teknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev