Nordens institut på Åland skickar Linnea Selander som årets bidrag i Dias Nordicos

Linnea Selanders Pluto´s Baby – årets åländska bidrag i Días Nórdicos

Días Nórdicos är en årlig festival som presenterar olika former av nordisk kultur i spansktalande länder, både i Europa och Latinamerika. Nordens institut på Åland (Nipå) har i fyra års tid samarbetat med andra nordiska länder för att bidra till att kulturfestivalen även innehåller åländska bidrag. I år äger festivalen rum den 5-6 oktober i Espacio Fundación Telefónica i hjärtat av Madrid och Nipå skickar i år Linnea Selander som åländskt bidrag!

Pluto’s Baby är ett projekt av åländska Linnéa Selander. Musiken är en mix av en godnattsagas sötma och nattens mystik med ett nästan sfäriskt uttryck. Hon har en både silkeslen och pompös röst med en kaxig framtoning som tar en naturlig plats på den musikaliska scenen. Och Nipå tror på hennes möjligheter att lyckas i sin musikaliska satsning. 

Linnéa är född på Åland, men bor just nu i Malmö där hon för ett par år sedan började arbeta på det uttryck som hon idag förmedlar med sin musik. Linneas sånger handlar om kärlek och sorg, en lust att ge upp, men ändå försöka hitta en inre styrka för att drömmarna skall komma till liv. Linnea uppträder på Días Nórdicos den 6 oktober. Dagen före (den 5 oktober) ser vi den grönländska Simon Lynge´s duo och den färöiska rocktrin Son of Fortune. Samma dag som Pluto’s Baby uppträder ser vi även danska Ida Wenøe's duo.

Nipå ser Días Nórdicos som ett mycket fruktbart samarbete då det betyder mycket för de åländska artisterna som har deltagit de senaste 4 åren. Deltagarna får en möjlighet att nätverka då samarbetet omfattar, utöver de välbesöka konserterna, workshops som ger de medverkande möjlighet att utbyta erfarenheter, lära av varandra, skapa musik tillsammans och att inspireras av andra. 

Días Nórdicos är bl.a. finansierat mha stöd från The Nordics.

Var? Espacio Fundación Telefónica, Madrid

När? 5-6 oktober

Läs mer om Días Nórdicos här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev