Bland drakar och dragqueens, arrangerat av Nordens institut på Åland på Mariehamns Bibliotek

Bland drakar och dragqueens

Bland drakar och dragqueens heter sagostunden där några av Sveriges främsta dragartister läser sagor för barn. 

Konceptet har turnerat runt i Sverige sedan 2017, varit på gästbesök ända till Brooklyn Library i New York och kommer nu i höst till Åland!

Barn lär sig könsroller tidigt. I sagorna får de läsa om söta hjälplösa prinsessor och starka modiga prinsar. Samtidigt ökar efterfrågan på normkreativ barnkultur. Regissören och författaren Petter Wallenberg har skapat ”Bland drakar och dragqueens” där flera av Sveriges mest erkända dragartister framför sagor för barn. Samtliga artister är etablerade skådepelare och pedagoger och varje sagostund är fullspäckad med inslag som bjuder in till lek, engagerar och vidgar världen. På Åland kommer barnen få dyka ner i sagornas värld tillsammans med artisterna Robert Fux och Henrik Johansson.

Datum och plats 

Lördag 9 november 2019

Söndag 10 november 2019

Plats: Mariehamns Stadsbibliotek, Strandgatan 29
Sagorummet

Biljettsläpp: Tisdag 22 oktober kl.10. 

Info 23.10: sagostunderna är nu fullbokade, men det går bra att anmäla sig till väntelista.

Länk till biljettreservationer kommer finnas här och på Stadsbibliotekets hemsida. Biljetterna är gratis och skall inte lösas ut på förhand. Får ditt barn förhinder vänligen lediggör hens plats via samma länk, endast 12 barn ryms med på varje sagostund. 

Observera att barn bör ha en vuxen med sig och att hen ansvarar för sitt/sina barn under hela sagostunden.

Bland drakar och dragqueens bjuder in barn till en magisk stund i sagornas förtrollande värld. 

- Jag skulle önska att det fanns något sånt här när jag var liten, säger Petter Wallenberg. Bland drakar och dragqueens är ett färgsprakande sätt att visa barn att man får vara som man vill. 

Titta gärna på bilder och läs barns kommentarer från tidigare sagostunder på projektets instagramkonto!

Robert Fux

Prisbelönt skådespelare och dragartist som tillhör fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och som tagit queera rolltolkningar till teatersalongen i ett flertal uppmärksammade föreställningar. 

Henrik Johansson

Ung skådespelare på Kungliga Operan och regiassistent på Dramaten. Sätter även upp egna produktioner med dragshow i fokus. 

Projektet förverkligas på Åland i samarbete med Mariehamns Stadsbibliotek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev