Extremväder på Åland, föredrag på Alandica av Jesper Theilgaard, NIPÅ

Extremväder på Åland

Vi upplevde en extremt torr och varm sommar 2018, därefter kom stormen Alfrida och alla har vi nog i någon mån tagit del av Greta Thunberg-inspirerade aktioner runt om i hela världen. Klimatfrågorna berör oss alla och oron för vårt klimat växer. Är det vi upplever extremväder? Är detta vårt nya normala?

NIPÅ har bjudit in den danska meteorologen Jesper Theilgaard till Åland för att hålla en rad intressanta föredrag om klimatet och de väderfenomen som vi upplever. Det finns en hel del myter om klimatet och många olika uppfattningar om vad som är klimatförändringar och global uppvärmning. Jesper Theilgaard har mer än 40 års erfarenhet inom klimatforskning och han ser det som en viktig uppgift att prata om de pågående klimatförändringar som förändrar vår omvärld. Vi behöver aktion nu om klimatförändringarna inte skall skapa ännu mer kaos i världen.

Välkomna till en ytterst spännande och tankeväckande föreläsning. 

Extremväder på Åland, Alandica Kultur & Kongress
25.4, kl. 19.00

Biljetter 15 € köps på Alandica via receptionen. Fr.o.m. den 23.4 kan biljetterna även bokas på alandica.ax

Under sitt Ålandsbesök 24-25.4 håller Jesper Theilgaard även flera andra intressanta föredrag, på bl.a. Högskolan på Åland och på Önningebymuseet;

Myter och fakta om klimatförändringar, Öppna högskolan på Åland 25.4, kl. 13.00-16.00

Vädret i konsten, Önningebymuseet, 24.4 kl.19.00

NIPÅ är medaktör i nätverket barkraft.ax och arbetar aktivt för att genom konst och kultur inspirera till ett hållbart och bärkraftigt samhälle. 

(Foto: Jen We)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev