Bild av Greta Sundström och Kviga från Sverige, inför konsert på Åland

Folkmusik och folkdans

Vi bjuder in till konsert och danskväll med svenska trion Kviga med Ida Hellsten, Nina Grigorjeva och Lovis Jacobsson tillsammans med Ålands alldeles egna Greta Sundström! Förbered er på sväng, spännande arrangemang och hjärtskärande folkvisor!

Varmt välkommen till ett underbart tillfälle med fokus på folkmusik! Det blir konsert och dansmusik som besökarna kan dansa till, vid två olika tillfällen.

Två dagar i rad i höst blir det folkmusik och dans - den 25:e november vid Mariehamns stadsbibliotek och den 26:e november vid Stallhagen i Finström. 

Greta Sundström

Född och uppvuxen i Iskmo i Korsholm utanför Vasa där hon i yrkesskolan utbildade sig till kokerska innan hon flyttade till Sverige. År 1988 kom hon till Åland där hon gjort sig mest känd för sin dragspelsmusik och förmåga att underhålla både gammal och ung och även representerat Åland i många internationella sammanhang. Senast var det i USA i Washington DC. Greta är en av Ålands främsta inom folkmusik och självklar när det kommer till dragspel.

Kviga

Nina är multiinstrumentalist och sångerska med en internationell karriär som barockmusiker bakom sig. Den tidiga musiken har nu ersatts med folkmusik och egna genreöverskridande projekt. I Kviga spelar hon på svenska traditionella flöjter såsom härjedalspipa och sälgflöjt och sjunger.

Med många strängar på sin lyra är Lovis Jacobsson gruppens knäppinstumentalist. Med bl.a. gitarr, cittern och ibland lite spelpipa är hen en groovemaskin som lyfter det mesta. Efter flera år på olika folkhögskolor har hen nu också en kandidat i folkmusik på cittern vid Kungliga Musikhögskolan.

Toppen och botten, på sång och bas, hör vi Ida Hellsten. Hon är uppvuxen i det Östgötska folkmusiklivet men har både folk och jazz på repertoaren. Med en kandidatexamen i folksång från KMH är hon den berättande rösten i Kviga.

När och var?

25.11, kl. 19 - 20, Mariehamns Stadsbibliotek, Strandgatan 29
26.11, kl. 19 - 20, Stallhagen, Getavägen 196, Finström

Inga biljetter behövs, bara att komma och njuta av musik och dans!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev