Bilden visar Minna Öberg som kommer att göra en grafisk promenad med Nordens institut på Åland på nipalive.ax

Grafisk promenad

Med konstnär Minna Öberg

Nordens institut fortsätter med digitala kulturevenemang och denna gång vi vill bjuda in till en grafisk promenad med konstnär Minna Öberg på nipalive.ax.

Under programmet får vi följa med i processen hur Minna skapar ett konstverk. Hon kommer bl.a. att visa hur man förbereder äggoljetempera med lokalproducerade ägg och linolja. Hon passar in  utvalda motiv i sina ursprungsmiljöer och diskuterar kring verkens uppkomst och reflekterar kring hur man ser på sin vardag och hitta det fina i en promenad som man kanske redan har gjort otaliga gånger.

Promenaden kommer att göras i Flaka, Lemland där allt från färger och former inspirerar Minna.

” – Jag har förberett några målningar inför promenaden i Flaka, Lemland. Jag blev inspirerad av huskropparnas grafiska former och Flakas färgskala. Motiven är detaljer plockade ut ur sitt samband.” säger Minna Öberg.

Gatukonst inspirerar Minna och användningen av det offentliga rummet. Genom sin konst och sitt uttryck vill hon väcka tankar.

” – För mig är det viktigt att förstå och uppskatta att vi finns här och nu. Och om detta förmedlas med lite humor är det bra.” säger Minna 

Om Minna Öberg

Minna Öberg är född i Mariehamn, utbildad vid University of Wales Institute, Cardiff (MA in art & design), Svenska Yrkeshögskolan (SYH), (BA, bildkonst) samt  Ålands Folkhögskola, Nordiska Konstlinjen.

Var? nipalive.ax och IP-TV kanal 65
När? 15. 5, kl. 15.00-17.00
Artist? Minna Öberg

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev