Nordens institut på Åland arrangerar musikfest hållbART

HållbART - livemusik, DJ och hållbarhetsdialog

Den 24-26 augusti äger ReGeneration 2030 Summit rum i Mariehamn. Det är ett viktigt toppmöte för unga i Norden och Östersjöregionen med syftet att skapa en kraftfull rörelse för hållbarhet. Genom musikfestivalen hållbART kombinerar vi hållbarhet med konst, kultur och musik, för att skapa en häftig mötesplats mellan olika länder, generationer och andra gränser. Det blir livemusik, DJ och mycket annat. Festivalens huvudnummer är den norska artisten Moddi, som med sitt uppträdande vill skapa debatt med starka budskap.

För några år sedan var Moddi på Åland med sin legendariska konsert "Unsongs". I september släpper han ett nytt album. ”- I høst gir jeg ut et nytt album, hvor temaet er håp. Håp – og troen på en bedre fremtid – er ikke noe man får eller har, men noe man skaper gjennom handlingene sine. Jeg gleder meg stort til å komme til Åland og synge sanger som jeg håper kan være til både inspirasjon og ettertanke.” säger Pål Moddi Knutsen själv. Läs mer om Moddi här

Åländska DJ Kevin kommer att bjuda på skön chillmusik och kvällens konferencier är Jack Hancock!

Vi hoppas att musikfesten hållbART kan skapa inspiration till dialoger kring hållbar utveckling. Konsten, kulturen och musiken fungerar som en mötesplats för nytänkande pratstunder kring hur vi tillsammans kan skapa en bärkraftig framtid, där vi alla kan blomstra. HållbART-festen kan förhoppningsvis bidra till att skapa synergier, nyfikenhet och bygga ramarna för det årliga ungdomstoppmötet ReGeneration2030 Summit.

Var? Stadshusbacken, Mariehamn

När? 24.8. Område och servering/matstånd öppnar 19.30, program på scen börjar 20.15

Välkomna!

Festivalen arrangeras av NIPÅ, ReGeneration 2030Bärkraft.ax, Studentorganisationen SkÅHla, Högskolan på Åland och EU-projektet En säker hamn. Samarbetspartners är Emmaus Åland, Mariehamns Stad och Ålands museum. 

Festivalen stöds av PULS

Museet har fritt inträde hela kvällen.

PROGRAM:

  • 19:30 Festivalområdet öppnar (Emmaus, Museet, stämningsmusik från scen)
  • 20:15 Jack Hancock & UMÅ öppnar festivalen
  • 20:20 Hållbarhetsdialog om klimatet: Jack Hancock och Jonna Similä (ReGeneration 2030)
  • 20:30 Moddi
  • 21:40-22:00 Hållbarhetsdialog om hopp: Jack Hancock, Moddi och DJ
  • 22:00-23:00 Åländsk DJ Kevin
  • 23:00 Jack Hancock avslutningstal
  • 23:15 Avslut
  • 23:30 Festivalområdet stänger

Läs mer om hur Moddi vill skapa debatt genom musik med starka budskap.

(Här kan du också läsa mer om ReGeneration 2019 Summit för unga med hållbarhet i fokus)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev