Ingibjörg Eksa - konsert den 20 september

Ingibjörg Turchi-band

Basisten och kompositören Ingibjörg Turchi har varit en grundpelare på den isländska musikscenen under de senaste tio åren. Ingibjörg har spelat med många av landets mest älskade artister vid både konserter och inspelningar. Och nu är det dags för Åland att upptäcka hennes musikalitet. Den 20:e september gör Ingibjörg Turchi-band en spelning på Alandica!

Ingibjörg Turchi har släppt två soloalbum, Wood / work (2017) och Meliae (2020), där den senare vann Kraumur priset och även utsågs till årets album av Morgunblaðið och straum.is. 2021 fick Meliae pris som Årets album i Jazz och Blues kategori och för Årets ljudproduktion. Och Ingibjörgs verk, Anemos, framfördes av Islands symfoniorkester på uppdrag av Ung-Yrkja i april 2021. Ingibjörg har också arbetat inom teater och konstutställningar. 

”Att resa till Bryggjan Brugghús i Grandi visade sig vara värt det. Ingibjörg Turchi’s virtuosisk ensemble spelade en uppsättning varm, charmig instrumental musik som svävade mellan jazz, post-rock, formell komposition och improvisation. Det var fritt flödande och hypnotiskt, från Ingibjörgs fingerplockade basmelodier, till Magnús Trygvasons uppseendeväckande och kreativa förhållningssätt till slagverk, till Tumi Árnasons sparsamma och ibland skyhöga saxofonpassager. Bandet var så engagerade i sin prestation att när de hänförda applåderna smattrade efter uppträdandet, såg de nästan förvånade ut, som om de hade försvunniti en kollektiv trans och sedan hade tagits tillbaka till verkligheten. ” - John Rogers, Reykjavik Grapevine

”Jag lyckades flytta mig framåt till slut för att titta på Ingibjörg Turchi och hennes band skapar härliga, hypnotiserande ljudlandskap som trotsar gränserna för genre och höjer ribban för musikalitet. ” -Rex Beckett, Reykjavik Grapevine.

När? 20.9, kl. 20.00
Var? Alandica auditorium

Lär mer om Ingibjörg Turchi här:
https://www.facebook.com/Ingibjorgofficial
https://ingibjrgturchi.bandcamp.com

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev