Nordens institut på Åland fyller 35 år och bjuder på gratis konsert med Musta Lammas

Jubileumskonsert - inställt!

Obs! Som en följd av Corona-virusets utveckling och rekommendationerna om begränsade folksamlingar ställer vi in 35-års firandet och konserten med Musta Lammas, som planerades i Alandica. 29.3. 

----------------

Vi firar att Nordens institut på Åland fyller 35 år med en jubileumskonsert i stora salen på Alandica den 29 mars! Fribiljetter hämtas på Alandica.

Den finska kören Musta Lammas är en av de mest intressanta a cappella-aktörerna i Finland just nu. Den uttrycksfulla kören består av tjugofyra yrkesmusiker med tighta groove och klangerna kommer främst från bandvärlden. Kören är specialiserad på rytmmusik, vilket innebär till exempel pop, jazz, rock, blues och funk. Namnet ‘Musta lammas’ (‘det svarta fåret’) hänvisar till körens banbrytande position inom det finska körfältet. Gruppen vill skaka på uppfattningen om vad högklassig körmusik kan vara, och inspirera andra till att skapa något nytt. Jubileumskonserten i Mariehamn blir också en del av Musta Lammas Finlands-turné, som även inkluderar Åbo, Uleåborg, Helsingfors och Forssa. Konsertens repertoar är en läcker blandning av egna kompositioner, fyndigt arrangerade covers och improvisation. Repertoaren kommer bl.a. att innehålla "Säg det igen" (Lisa Nilsson), "Cry me a river" (Justin Timberlake) och "Levoton tyttö" (Anssi Kela) och "Heroes" (David Bowie) och "Sommarpsalm från Katrina" (Lars Huldén, Jack Mattson). 

Under de senaste åren har kören agerat huvudakt på bland annat SingStrong-festivalen i New York (USA), Stemmer Bygger Bro -festivalen (DK) och Vasa Körfestival i Finland. I juni 2017 vann Musta lammas första pris i danska Aarhus Vocal Festivals körtävling, samt ett specialpris för tävlingens bästa arrangemang. Kören har givit ut två studiosinglar, varav den nyaste, ett flärdfullt arrangemang av Anssi Kelas hit Levoton tyttö, blev prisad av bland annat Anssi Kela själv. Kören leds av Ida Olsonen.

Jubileumskonserten är i stora salen på Alandica. Du är välkommen att hämta fribiljett i Alandicas reception. (Vänligen observera att det är begränsat antal biljetter.) NIPÅ bjuder på en liten dryck i pausen till alla besökare.

När? Söndag 29 mars kl. 18.00 
Var? Alandica Kultur & Kongress

Prenumerera på vårt nyhetsbrev