Bild för inbjudan till föreläsning om Klimatomställning

Hur kan det åländska näringslivet driva på för klimatomställning?

Åland har tillsammans med sina nordiska grannar enats om att arbeta för att regionen ska bli världens mest hållbara. Det innefattar att arbeta för koldioxidneutralitet och en hållbar cirkulär ekonomi. 

Välkommen till en inspirationseftermiddag då vi undersöker: Vad kan det åländska näringslivet göra för att visionen ska bli verklighet? Hur är samspelet mellan företag och politiker?

På programmet: 

  • Företagarinitativ: Hagainitiativets generalsekretare Nina Ekelund och organisationens samordnare Ulrika Erkenborn Rugumayo berättar hur svenska företag arbetar tillsammans för att minska utsläpp och lyfta klimatfrågan. 
     
  • Politiskt agenda: Ålands utvecklings- och hållbarhetsminister Alfons Röblom berättar om hur de arbetar mot visionen och för att involvera näringslivet.
     
  • Samtal om klimatomställningen och samarbete Näringsliv och politik: Företagare från nätverksgruppen för hållbara storföretag, Anette Höglund chief Commercial Officer (CCO) Sustainability Ambassador Optinova Group, Dan-Mikael Granlund, Granlunda gård och Granlunda Environment, Nina Ekelund Hagainitativet (Sverige) och Alfons Röblom från Ålands landskapsregering. 

När? 15 januari kl. 14:30 - 17:30 (mingel från 16:30)
Var? Alandica Kultur och Kongress

Evenemanget är gratis men du behöver anmäla dig till louise.hertzberg@nordicwelfare.org senast den 13.1. Vi bjuder på the/kaffe och tilltugg.

Obs! Det går bra att titta in på delar av seminariet om du har svårt att vara med på hela.

Varmt välkommen! 

Arrangörer: Nordiska ministerrådet, Hagainiativet, Nordens institut på Åland 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev