Frida Andersson

Konsert: Frida Andersson (FI)

Konsert med Frida Andersson på Bio Savoy

Frida Andersson är en finlandssvensk singer-songwriter artist från Ekenäs, Finland. Fridas artistresa började hemma i kafébersån, där hon ofta uppträdde tillsammans med sina systrar och sin pappa, trubaduren Bosse Andersson.

Att växa upp med en ständigt närvarande viskultur runt sig, har satt sina spår i Fridas musik och sättet hon valt att driva fram sin karriär på. Det handlar om det avskalade och nära. Det fullständigt okonstlade och naturliga. Att spela i en lada eller en vacker stor konsertlokal, spelar ingen roll för Frida. ”Ser jag att någon i publiken som berörs starkt av min musik, då känner jag mig lycklig. För mig är även mellansnacket nästan halva grejen. Då försöker jag att knyta an till publiken på ett avväpnande och befriande sätt. Jag står inte framför folk för att leverera, utan för att kommunicera".

Förutom sångare är Frida även gitarrist, låtskrivare och utbildad ljudtekniker. 2013 erhöll hon priset “Årets Kvinnliga Artist” på Vegaprisgalan i Finland. Frida har gett ut flera kritikerrosade album och turnerat tillsammans med t.ex Bo Kaspers Orkester och Emil Jensen.

Frida har under hela sommaren turnérat runtom i Sverige på flertalet visfestivaler och håller just nu på och skriver nytt material inför kommande inspelningar. Med sig till konserten på Bio Savoy har Frida gitarristen Roland Junell.

Konsert

Lördag 8 september kl 19.30, Bio Savoy, Mariehamn
Längd ca 60 min, ingen paus
Biljettpris 10€, under 12 år gratis
Biljetter säljes på plats, biljettkassan öppnar 1 h innan konsertstart
OBS: Endast kontant betalning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev