Dano Django

Kulturkarnevalen: Streetart/Graffiti

Prova på streetart på Kulturkarnevalen med Dano Django

Så länge människan har gått på två ben har vi velat göra avtryck och lämna minnen efter oss, vi har ristat i stenhällar, målat i grottor och rest minnesmärken av olika slag, och den moderna graffitin är väl egentligen precis samma sak. Den här labbet kommer att ge möjlighet att prova på att måla i stort format och tillsammans kommer vi att skapa verk som består av våra ”tags” (signaturer) och vårt ”klotter”, fokus ligger på lekfullhet och inte så mycket på teknik. Det kommer också ingå ett kort snack om graffitihistoria och utvecklingen från olaglig vandalism till konst på fina museer.

Labbledare: Dano Django (Daniel Wilhelmsson)
Ta med: Oömma kläder
Platser: 12 st
Anmälan: Kulturkarnevalen.fi

Om Dano Django

Dano är konstnär från Falköping, Sverige där han också tillsammans med andra konstnärer driver Rizoma Galleri – ett galleri och kreativ mötesplats med utställningsyta och ateljé. Dano har jobbat som konstnär i flera år och har bla. målat väggmålningar i Falköping, Göteborg, London UK, och i Queretaro – Mexico.

Om Kulturkarnevalen

Kulturkarnevalen är ett årligen återkommande evenemang för skolungdomar från årskurserna 7-9, folkhögskolor, gymnasier, yrkesläroanstalter och svenska språkbadsklasser. Kulturkarnevalen 2018 arrangeras den 8-11 november i Mariehamn. Karnevalen arrangeras för 16:e gången och det är första gången karnevalen är på Åland.

Under karnevalen deltar förhandsanmälda i ett sk. labb (workshop). Utöver labb erbjuds olika kvällsprogram. Veckoslutet kulminerar i en karnevalsfest med uppvisningar och utställningar. Läs mer på Kulturkarnevalen.fi

Streetart med Dano Django är Nordens institut på Ålands bidrag till Kulturkarnevalen 2018

Prenumerera på vårt nyhetsbrev