Lise&Gertrud - Nordens Institut på Åland ordnar konsert vid Ålands självstyrelse

Lise & Gertrud - Två röster och en cello

Lise & Gertrud är en svensk duo som slår knockout på publiken med sina versioner av låtar som ”alla” har hört. På ett avskalat och personligt sätt skapar dessa supermusikaliska artister något alldeles eget. Anslaget är direkt och de har den där benådade förmågan att etablera fullständig kontakt med publiken från det de stiger upp på scenen till sista tonen. 

Med värme och humor tolkar de bl.a. Eva Dahlgren, Marie Fredriksson, Cornelis Vreeswijk, Povel Ramel, Monica Zetterlund m.fl. Lise & Gertrud sjunger om sommar, sol, hav, vind och längtan efter att stanna upp och se var lyckan kommer ifrån. Konserten den 9:e juni blir en hyllning till fredens öar - och kärleken till havet och skärgården. 

Tillsammans med barn från Ålands musikinstitut (ÅMI) framför de också några mycket kända åländska sånger. 

Kort historik

Lise & Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för sådär 29 år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta.

De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise & Gertrud, två röster och en cello.

Idag tillhör Lise & Gertrud toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och emelanåt ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör de unika i sitt slag. Sedan starten 1998 har de producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 7 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program så som Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande, Idrottsgalan och Allsång på Skansen för att nämna några.

Välkommen till en gratis utomhuskonsert under demokratifesten på självstyrelsedagen den 9.6 kl 16-17. Plats: Självstyrelseparken

Mer information om demokratifesten på självstyrelsedagen hittar du här!

Foto: Tina Axelsson

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev