Bild av Susanne Skogstad och Athena Farrokzhad för Litteraturdagarna på Åland

Susanne Skogstad (NO) och Athena Farrokzhad (SE) - inställt!

Obs! Som en följd av Corona-virusets utveckling och rekommendationerna om begränsade folksamlingar ställs Litteraturdagarna in. Vi på NIPÅ hoppas att vi får ett annat tillfälle att få presentera Susanne Skogstad och Athena Farrokzhad för den åländska publiken.  

----------------

I samarbete med Mariehamns Litteraturdagar 2020, 19-22 mars, bjuder NIPÅ på ett författarsamtal med debuterande romanförfattare Susanne Skogstad från Norge, samt en poesiuppläsning och bokprat med Athena Farrokzhad från Sverige. 

Susanne Skogstad  (NO)

I fjol debuterade Susanne Skogstad med boken ”Svartstilla”, som handlar om en kvinna som blir sjuk av sorg. Lördag 21 mars 2020 besöker hon Mariehamns litteraturdagar för att diskutera sin omtalade debutroman. Skogstad är född 1992 och växte upp i Eid i Nordfjord, idag bor hon i Oslo där hon studerar vid manusförfattarlinjen på Westerdals. 

” I den här boken skriver en ung kvinna om en gammal kvinna.[..] Romanen utvecklar en ovanlig sensibilitet inför åldrandets mentala påfrestning, var man än befinner sig, mitt i det eller vid sidan av det. Det är inte lätt att ge upp livet. Inte för någon.” – Maria Schottenius, DN. 

En lovande debut om att bli sjuk av sorg” – John Sjögren, SvD

Athena Farrokzhad (SE)

För några år sedan (2013) gav Athena Farrokhzad (f. 1983) ut Vitsvit, som belönades med bl.a. Karin Boye-priset. Hon bor i Stockholm, är poet, litteraturkritiker och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. Just nu är hon åter igen aktuell med I rörelse

”Den pendlar hoppfyllt mellan ilska och kärlek, från uppvigling till tröst – och tillbaka igen. I grunden för allt ligger orsaken till att folk, också de som provoceras av henne, spetsar öronen: den starkt uttryckta övertygelsen om upprorets möjlighet, att den här världen kan kullkastas och bli annorlunda.” – Victor Malm, Expressen

”Osmaklig och livsviktig injektion för svensk poesi! Athena Farrokhzad är en av de viktigaste och kanske mest kontroversiella svenska poeterna”. – Josefin Holmström, SvD

Lördag 21.3

kl. 13.45 - Författarsamtal med Susanne Skogstad i dialog med Janina Orlov.
Författarsamtalet är gratis att ta del av på Mariehamns stadsbibliotek, och kommer även att livestreamas, så att även du som inte har möjlighet att ta dig till biblioteket personligen, kan få ta del av det. Länken till streamen kommer att finnas här på den här sidan före Litteraturdagarna äger rum.

kl. 19.30 - Litterär supé med Athena Farrokzhad.
Athena Farrokzhad gör en poesiuppläsning som del av den litterära supén, som kostar 60 euro och är på Restaurang Nautical. Biljettsläpp till supén är den 3.2 på Mariehamns bokhandel.

Söndag 22.3 

kl. 11-12.45 - Litterär brunch på Emmaus returcafé med Athena Farrokzhad. 
Biljetter köps på returcaféet, 22 euro, fr.o.m. den 3.2

Läs mer om litteraturdagarna och se hela programmet här

Foto: Sturlason & Carla Orrego Veliz

Prenumerera på vårt nyhetsbrev