Nordens institut ordnar livestreamad livepaint med Jonas Wilén

Livepaint med Jonas Wilén

NIPÅ arbetar fortsatt intensivt för att presentera digital kultur på olika sätt! Den 18.4 blir det målning med Jonas Wilén i direktsändning på nipalive.ax och DU kan ge input till vad han skall måla. Nu skall vi skapa konst tillsammans, genom skärmen!

Jonas Wilén är en åländsk bildkonstnär och illustratör, framför allt förknippad med sina oljemålningar som ställts ut på ett flertal platser i Norden, men han har också stått bakom flera av åländska frimärken och är han känd för sin roliga samhällssatir och sina detaljrika illustrationer.

De Corona-tider vi nu lever i har fått många att tänka om och skapa nya lösningar. NIPÅs fredagskonserter i NIPALIVE-kanalen har blivit ett mycket uppskattat element när vi inte kan träffas så många på en och samma plats och NU utvvecklar vi konceptet och presenterar en live-paint-session på nipalive.ax under hela fyra timmar! Du som är IPTV-kund hos Ålcom har också möjligheten att välja att bara knäppa på tv:n, leta upp kanalplats 65 och följa målandet där. 

Denna live-paint session innebär att du sakta får se hur ett av Jonas konstverk växer fram och du kan även ge förslag till vad som skall fastna på duken. På nipalive.ax kommer vi att i samband med livepainten att ha en chatfunktion där du kan ge input till vad Jonas skall måla. Så Jonas håller i penseln men DU kan påverka vad han skall måla! I den mån det ev. skulle komma in olämpliga kommentarer kommer NIPÅ och Jonas Wilén att ta sig friheten att välja bort dessa, om det (mot förmodan) skulle dyka upp något sådant.

Detta är är en fantastisk möjlighet att få följa en etablerad konstnärs vita duk till klar målning, och utöver det ha möjligheten att vara delaktig i skapandet. Om du inte vill chatta går det också bra att mejla input före själva livepainten, då behöver vi i så fall din input senast 17.4 kl 15.00.

Var? nipalive.ax
När? 18.4, kl.15.00 - 19.00
Artist? Jonas Wilén 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev