Bilder från utställningen Love Åland vid Nordens hus i Köpenhamn

Love Åland

I samband med firandet av Åland100 visar nu Galleri Skarpans utställningen LOVE Åland på Nordens hus i Köpenhamn där konstnär Hülya Tokur Ehres visar foto, akvarell och tryck. 

Utställningen är ett initiativ av Konstföreningen i Nordens hus med anledning av firandet av Ålands 100 år av självstyre, och är ett samarbete mellan Galleri Skarpans, Åland 100, Nordens Institut på Åland och Konstföreningen i Nordens hus.

Mitt skapande är en kärlekshistoria. Jag betraktar Åland med oändlig kärlek. Varje dag och natt, sommar som vinter, från gator till naturlandskap, från båthus till glimtar av hav. Det är ovärderligt att få fånga skönheten på akvarellpapper och med Cyanotypi Alternative Photography, säger Hülya Tokur Ehres

Den åländska skärgården har en central roll i Tokur Ehres konstnärskap. Hon intresserar sig för den realistiska dimensionen av naturlandskapet, såväl som den personliga tolkningen.

Utställningen Love Åland är en kärleksförklaring där Tokur Ehres skapande visar sitt personliga förhållande till speciella åländska platser. Hon inspireras varje dag av havet och den vackra skärgårdsmiljön på Åland.

Hülya Tokur Ehres bor på Åland och arbetar med fotografi och måleri. Hon beskriver sig först och främst som människa, som en person som inspireras i mötet med andra och av att vara ute i naturen. Hon håller regelbundna konstutställningar.

Utställningen avrundas med ett finissage den 24.3.

Var? Nordens hus i Köpenhamn, Danmark
När? 31.1 - 25.3
Konstnär? Hülya Tokur Ehres

Läs gärna mer om Galleri Skarpans på deras hemsida eller på instagram
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev