Marlene Lindbäck presenterar digital utställning "Lugn Energi" på nipa.ax

Lugn energi

Kreativitet, naturen och psykisk hälsa är hjärtefrågor för Marlene Lindbäck. Hennes tanke med utställningen Lugn Energi var från början att belysa naturens inverkan på människans välbefinnande, men de motiv och tankar som växte fram vartefter ville inte alls prata om människans välbefinnande den här gången utan om naturens tillstånd.

Med bland annat ängar och motivens skriande titlar vill Marlene dra sitt strå till stacken för naturen. 

" – Sådan är kreativiteten, den håller oss i rörelse." säger Marlene Lindbäck. 

Naturen är sårbar, känslig och utsatt precis som vi människor. Marlene Lindbäck reflekterar i sin utställning över vad vi som människor kan vinna på att se kopplingen mellan människa och natur, och att bli mera lyhörda inför naturen.

Denna digitala utställning visas på nipa.ax i perioden 20.10 - 20.12, där Marlene Lindbäck visar akvarellmålningar som är starkt kopplade till tankar om att leva och att må bra, både för människan och natur. 

" – Att utveckla sin kreativitet så länge man lever är självaste direktkanalen in i välmående om vi så vill." säger Marlene.

Om Marlene Lindbäck

Marlene Lindbäck är förutom förskollärare och bildkonstnär också utbildad inom mental träning, samtalsterapi och mindfulness.

Just nu ligger hennes fokus främst på att skriva barnboksmanus där den röda tråden också är psykisk hälsa, kreativitet, naturen, tankar, känslor och beteenden som tas fram med hjälp av både spänning och humor.

Workshopar

I förbindelse med utställningen ordnas även workshops; en för vuxna med fokus på ett välmående målande och en för barn, där man målar en berättelse.

  • 12.11, kl. 18.30-20-30, "Akvarellmåleri och samtal om kreativitet & mental träning", workshop för vuxna.
  • 19.11, kl. 17.30-19.30, "Vi författar en berättelse och målar den", workshops för barn ca 7-10 år. 

Vad? Digital utställning på nipa.ax
När? 20.10-20.12
Konstnär? Marlene Lindbäck (AX)
Workshops? Två stycken, en för vuxna och en för barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev