Mirja Klippel - en poetisk konsert på Bio Savoy 27 februari.

Mirja Klippel (FI/DK)

Poetisk konsert med styrka och bräcklighet

Den finska låtskrivaren Mirja Klippel är känd för sina minimalistiska, känsliga och poetiska sånger. Hon sjunger om omvärldens sociala orättvisor och hoppet om en bättre framtid. En konsert helt rätt i tiden.

Ljudbilden omfamnar lyssnaren med lika delar styrka och bräcklighet, där vi får lyssna till berättelser baserade på nära och personliga draglinjer, inte bara för omvärldens sociala orättvisor utan också för hopp om en bättre framtid. Det varma, jordiska ljudet av Klippels röst och spansk gitarr möter en skarp kontrast i Alex Jønssons elgitarr och falsett.

Mirja Klippel släppte EP 'Lift Your Lion' år 2016, vilket ledde till ett pris som Årets Låtskrivare på Danish Music Awards, och år 2018 har albumet "River of Silver" dragit fram som en storm.

Hon har rest mycket i hemlandet och utomlands de senaste åren och har uppträtt i allt från vardagsrum i Östjylland, till träkyrkor i Finland och etablerade festivaler på bland annat Grönland. År 2019 genomför hon en stor turné som bland annat tar henne till Danmark, Tyskland, Finland och Ryssland. Och Åland, såklart.

Välkommen att njuta av en jordisk och stämningsfull konsert!

Line-up:

Mirja Klippel (FI): sång, akustisk gitarr, waldzither
Alex Jønsson (DK): elektrisk gitarr, kör

Biljetter köpes på plats, kontant betalning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev