Klimatforskningsföredrag av Nordens institut på Åland. Bilden visar mörkt hav och ovädersmoln.

Myter och fakta om klimatförändringar

NIPÅ har bjudit in den danska meteorologen Jesper Theilgaard att föreläsa på Öppna Högskolan om myter och fakta kring klimatförändringar.

Jesper Theilgaard har mer än 40 års erfarenhet inom klimatforskning och han ser det som en viktig uppgift att prata om de pågående klimatförändringar som just nu förändrar vår omvärld. Hans föreläsning på högskolan kommer att baseras på vetenskapliga och dokumenterade fakta rörande klimatförändringar och samtidigt göra paralleller till det åländska och nordiska vädret. 

Myter och fakta om klimatförändringar, Öppna Högskolan
25.4, kl. 13.00-16.00

Föreläsningen är öppen för alla och avgiftsfri.

Anmälan till föreläsningen görs här (på open.ax) senast den 23.4.

Under sitt Ålandsbesök håller Jesper Theilgaard även flera andra intressanta föredrag, på bl.a. Önningebymseet och Alandica Kultur och Kongress. Många av oss har reflekterat över den extremt torra och varma sommaren, därefter stormen Alfrida och alla har vi nog i någon mån tagit del av Greta Thunberg-inspirerade aktioner runt om i hela välrden. Klimatfrågorna berör som aldrig förr och oron för klimatet växer. Är det vi upplever extremväder? Är detta vårt nya normala? Vad kan man göra? Theilgaard aktualiserar vad vi behöver förhålla oss till i framtiden och betonar att vi behöver aktion nu om klimatförändringarna inte skall skapa ännu mer kaos i världen. 

Vi ser fram emot att välkomna Jesper Theilgaard till Åland den 24-25.4, då han utöver föreläsningen på Högskolan kommer att hålla en rad intressanta föredrag kring klimatforskning och klimatutveckling;

Vädret i konsten, Önningebymuseet, 24.4, kl. 19.00 

Extremväder på Åland, Alandica Kultur & Kongress, 25.4, kl. 19.00

NIPÅ är medaktör i nätverket barkraft.ax och arbetar aktivt för att genom konst och kultur inspirera till ett hållbart och bärkraftigt samhälle. 

(Foto: Giga Khurtsilava)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev