Oss emellan, havet

Oss emellan, havet - Experimentell fotoutställning på NIPÅ, Nordens Institut på Åland

Havet binder oss samman men skiljer oss också åt. En gemensam komponent i Johanna Brådds och Ninnie Schröders konstnärskap är längtan efter hav och vatten. Havet och dess stämningar är ett motiv och en inspirationskälla som de båda ofta återkommer till.

Tillsammans vill de nu i denna utställning experimentera med den rumsliga gestaltningen i sin fotokonst. De vill blanda det traditionella sättet att visa bilder med nya material och installationer i rummet.

Om Ninnie Schröder (SE)

Ninnie Schröder har sedan sin examen från Yrkeshögskolan Novia i Finland arbetat både konstnärligt och som frilans fotograf. I sin fotokonst utforskar hon fotografiets gränser och förmåga att berätta. Linjen mellan verklighet och fantasi finns ofta med i en tidlös närvaro.

Om Johanna Brådd (FI)

Johanna berättar att hon ser varje fotografi som en berättelse. Genom fotokonstnärlig skapande vill hon betrakta och berätta. "-Jag vill främst vistas i finländsk skärgård för att inspireras och vidareutveckla mitt fotokonstnärligt skapande. Fängslande är naturens formationer och obebodda platser skildrar berättelser från en annan tidsålder." säger Johanna.

Varmt välkomna till utställningen på Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4

Vernissage 3.5 kl. 16-18
Utställning t.o.m. 27.6, må-fre kl. 13-16

Prenumerera på vårt nyhetsbrev