Finissage på Nordens institut på Åland - Oss emellan havet

Oss emellan, havet - finissage 27.6

Varmt välkomna på finissage av utställningen "Oss Emellan - Havet" på Nordens Institut på Åland! Passa på att träffa Johanna Brådd & Ninnie Schröder som berättar mer om utställningen och projektet "Oss Emellan". 

De kommer prata om hur deras konstnärliga samarbete och dialog fungerar och hur projektet kommer fortsätta i framtiden efter utställningen. Under finissagen får du också se ett helt nytt konstverk som de båda skapat tillsammans på Åland i samband med utställningen.

Havet binder oss samman men skiljer oss också åt. En gemensam komponent i Johanna Brådds och Ninnie Schröders konstnärskap är längtan efter hav och vatten. Havet och dess stämningar är ett motiv och en inspirationskälla som de båda ofta återkommer till.

Om Ninnie Schröder (SE)

Ninnie Schröder har sedan sin examen från Yrkeshögskolan Novia i Finland arbetat både konstnärligt och som frilans fotograf. I sin fotokonst utforskar hon fotografiets gränser och förmåga att berätta. Linjen mellan verklighet och fantasi finns ofta med i en tidlös närvaro.

Om Johanna Brådd (FI)

Johanna berättar att hon ser varje fotografi som en berättelse. Genom fotokonstnärlig skapande vill hon betrakta och berätta. "-Jag vill främst vistas i finländsk skärgård för att inspireras och vidareutveckla mitt fotokonstnärligt skapande. Fängslande är naturens formationer och obebodda platser skildrar berättelser från en annan tidsålder." säger Johanna.

Välkomna till finissage 27.6 kl. 16-18
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev