Poporkestern på Åland gör digital konsert med Nordens institut på Åland

Poporkestern ger en digital, åländsk, musikalisk såpopera

NIPÅ presenterar en rad digitala konserter på nipalive.ax, som fungerar och ger mening i Corona-tider. På det här sättet når kulturen alla även om vi inte kan träffas fysiskt och samtidigt stöder vi även kulturutövare som annars drabbas hårt av Corona-krisen med inställda evenemang. Konceptet innebär att NIPÅ står för teknik, filmning, livestream, kommunikation och ett gage till medverkande artister.

Den fjärde konserten i den digitala-serien blir Poporkestern Åland som med toner och ord berättar en sorts åländsk musikalisk såpopera!

Var? nipalive.ax
När? Torsdagen den 9 april, kl. 19.00
Artist? Poporkestern Åland

Det är enkelt att ta del av konserten. Gå in till nipalive.ax så finns där en länk till konserten, som blir aktiv kl. 19.00 den 9.4. 

Efter avslutad livekonsert kommer konserten att läggas ut bandad i sin helhet på nipalive.ax, så att även du som vill se konserten senare (eller har en annan tidzon) kan göra det. Det kan ta en liten stund före den bandade konserten ligger upp - men sen ligger den publicerad hela påskhelgen!

Om Poporkestern Åland

Poporkestern Åland spelar varma, medryckande poplåtar som bildar en berättelseväv med återkommande, kufiska karaktärer i igenkännbara miljöer. 

Låtarna berättar om Marja-Leena, den rundlagda servitrisen på Pub Ettan, enslingen Disco-Tommy på Kino, den mystiske internetänklingen på Njutaregränd och tisdagsfestaren Mari, för att bara nämna några.

Musiken är egenskriven och har sin harmoniska hemvist någonstans i utkanterna av Lars Winnerbäck och Bo Kaspers orkester. Bandet låg i början av året flera veckor högt placerad på Vegatoppen med ”Mysteriet på Njutaregränd” från plattan ”Balladen om Marja-Leena och Johan P”. Bandet har till dags dato gett ut två skivor som finns till lyssning på Spotify och AppleMusic.

Frontfiguren Michael Hancock är den huvudsakliga kompositören till musiken och texterna och har i sitt förflutna en karriär som såpoperaförfattare i Stockholm. Han är sedan 20 år ålänning på heltid och arbetar som reporter på tidningen Nya Åland.

Poporkestern Åland samlar gräddan av inhemskt musikliv: bakom trummorna återfinns Markus Helander (med bakgrund i Sibeliusakademin), Jochum Juslin på (Father Macenzie/What Club) och Robert Zetterquist, en multiinstrumentalist (folkmusikgruppen Skrömta m fl). Övriga medlemmar är Kristian Karlå (klaviatur), Alexander Lindberg (slagverk, trummor) samt körmedlemmarna Inger Vannan och Birgitta Livén. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev