Bild av Poporkestern - en favorit i repris på NIPÅs facebookkanal

Poporkestern Åland

Favorit i repris!

NIPÅ har gjort otaliga digitala konserter under Covid-tiden. Nu kommer vi, på begäran, att sända några favoriter i repris! Varje fredag under maj månad kommer vi att servera en favoritkonsert på NIPÅs facebooksida samt på IP-TV kanal 65. 

Poporkestern Åland levererar musik som berättar en sorts åländsk musikalisk såpopera! Helt underbart för alla som har någon som helst relation till eller tankar om Åland. Poporkestern Åland spelar varma, medryckande poplåtar som bildar en berättelseväv med återkommande, kufiska karaktärer i igenkännbara miljöer. 

Låtarna berättar om Marja-Leena, den rundlagda servitrisen på Pub Ettan, enslingen Disco-Tommy på Kino, den mystiske internetänklingen på Njutaregränd och tisdagsfestaren Mari, för att bara nämna några. Det här var en självskriven konsert för serien "Favoriter i repris!"

Musiken är egenskriven och har sin harmoniska hemvist någonstans i utkanterna av Lars Winnerbäck och Bo Kaspers orkester. Bandet låg i början av året flera veckor högt placerad på Vegatoppen med ”Mysteriet på Njutaregränd” från plattan ”Balladen om Marja-Leena och Johan P”. Bandet har till dags dato gett ut två skivor som finns till lyssning på Spotify och AppleMusic.

Frontfiguren Michael Hancock är den huvudsakliga kompositören till musiken och texterna och har i sitt förflutna en karriär som såpoperaförfattare i Stockholm. Han är sedan 20 år ålänning på heltid och arbetar som reporter på tidningen Nya Åland.

Poporkestern Åland samlar gräddan av inhemskt musikliv: bakom trummorna återfinns Markus Helander (med bakgrund i Sibeliusakademin), Jochum Juslin på (Father Macenzie/What Club) och Robert Zetterquist, en multiinstrumentalist (folkmusikgruppen Skrömta m fl). Övriga medlemmar är Kristian Karlå (klaviatur), Alexander Lindberg (slagverk, trummor) samt körmedlemmarna Inger Vannan och Birgitta Livén. 

Var? Nordens instituts facebooksida och IP-TV kanal 65
När? 28.5, kl. 20.00
Artist? Poporkestern Åland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev