Bild av Sara Nazari som kommer att närvara vid årets Litteraturdagar i Mariehamn

Spoken word som konstform

Sara Nazari är en av de främsta spoken-word artisterna i Sverige just nu och i mars deltar hon vid Mariehamns Litteraturdagar, för att diskutera spoken word som konst- och uttrycksform.

Nazari slog igenom tillsammans med Spoken word kollektivet Revolution Poetry när hon var 14 år gammal. Hon har framfört både i tv och stora scener med sin poesi. Hon har en imponerade lista över projekt och tillställningar hon varit del av. Förra året skrev hon trailern till Fotbolls-EM. Hon hann bland annat även uppträda i föreställningen Poetic (R) Evolution på Berwardhallen i Stockholm, var med i Musikhjälpen och uppträdde på hyllningseventet Together for a better day i Avicii Arenan. 

Vid årets litteraturdagar kommer hon med stöd från Nordens institut på Åland, dels för att tillsammans med Jonna Ekman diskutera spoken word som konst- och uttrycksform, och om skrivningsprocessen. Sara Nazari kommer även att uppträda med en dikt på fredagens invigning.

Är du nyfiken på att höra Sara Nazari redan nu? Då kan du gå ner på sidan så hittar du hennes framträdande från Musikhjälpen 2021.

Mariehamns litteraturdagar är en årligen återkommande festival som arrangeras en helg i mars i Mariehamns stadsbibliotek. Arrangörerna bjuder in författare och artister i samarbete med flera olika aktörer och stöd - och skapar ett litterärt program kring ett utvalt tema. Litteraturdagarna hölls första gången år 1993 och har sedan dess vuxit och blivit ett väletablerat evenemang.

Mariehamns Litteraturdagar bjuder i år på ett mycket spännande program 24-27.3 och du kan läsa hela programmet här

När? 25.3 kl 16.00 Invigning samt 26.3 kl. 14.30-15.00
Var? Mariehamns Stadsbibliotek, Strandgatan 29
Konstnär? Sara Nazari

Prenumerera på vårt nyhetsbrev