Junkart med Johan Karlsson, livesändning på nipalive.ax

Livesändning med SkrotJohan

Johan Karlsson räknas som en av Ålands absolut främsta återbrukskonstnärer. Han skapar fantastiska skulpturer som ingen annan. Av material från skrothögen. Därav smeknamnet SkrotJohan. Nu har du möjlighet att dyka in i hans ateljé i fyra timmar och följa hans skapande, på nipalive.ax den 22.8!

I samband med ReGeneration summit - det årliga toppmötet för unga med fokus på hållbarhet - ordnar Nordens institut på Åland (NIPÅ) en liten mini-festival; hållbART-festivalen. I år blir ReGeneration summit i digital form med lokala mötesplatser runt om i hela Norden. Likaså blir hållbART-festivalen digital, så att ALLA kan delta och följa med i festivalens olika delar! Summiten äger rum 20-21.8 och hållbART festivalen fortsätter sedan under helgen med olika programpunkter 22-23.8. 

Den 22.8 kl. 15-19 (finsk tid) kommer vi att sända live från Johan Karlssons ateljé, där vi får se hur han skapar fantastiska konstverk från det som annars ligger på soptippen. Skulpturerna är fantasifulla och skapade med de mest osannolika föremål som bestick och annan återvunnen metallskrot, som han bearbetar till vackra skulpturella konstverk, ofta i form av djur i naturlig storlek. Nu får du möjlighet att via skärmen se hur Johan arbetar, i fyra timmar i sträck. Det blir häftiga timmar - var så säker!

Fr.o.m. dagen efter livesändningen kommer du även att kunna se Johans slutliga verk i Galleri NIPÅ på Storagatan 9 i Mariehamn.

Om Johan Karlsson

Johan Karlsson kommer från Mariehamn på Åland och han studerade metallarbeten vid Nyckelviksskolan i Sverige 1998-99.

Sedan 2006 har Johan Karlsson deltagit i över tjugo konstutställningar, till exempel på Galleri Skarpans, Sci-Fi Fair Archipelagon, 2016. År 2012 deltog Karlsson i SVTs Barnkanalens program Philofix som skapade en skalbagge av återvunnen metall.

Våren 2019 deltog Karlsson i en mycket uppskattad konstutställning på Ålands konstmuseum.

År 2019 väckte också Karlssons skulpturer mycket uppmärksamhet på Affordable Art Fair i Stockholm.

Johan Karlssons verk är representerade på Ålands konstmuseum, staden Mariehamn, och i flera privata samlingar både på Åland och internationellt.

Var? nipalive.ax
När? 22.8, kl 15-19, finsk tid
Konstnär? Johan Karlsson (AX)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev