Nordens institut på Åland presenterar folkmusik får både gammal som ung Skrubiluttan Å Skrubilej .

Skrubiluttan Å Skrubilej - folkmusik för både gammal och ung - inställt

Obs! Uppdaterad information:

Skrubiluttan Å Skrubilej är dessvärre inställt. Vi hoppas kunna återkomma med ett nytt tillfälle i framtiden. 

------------------- 

Trollen Skrubiluttan Å Skrubilej kommer till Åland! Då kommer de att ha en konsert med folkmusik som passar både gammal som ung. Dagisbarn i åldrarna 4-6 år kommer att tillsammans med boende på Trobergshemmet att få uppleva Skrubiluttan Å Skrubilej.

Konserten innehåller låtar som berättar om trollens vardag i deras hemland “Fantasién”. Låtarna är roliga, rytmiska, stämningsfulla och handlar om vänskap och känslor. Tillsammans med Skrubiluttan Å Skrubilej får även publiken delta i musikskapandet med sång och spel på egna instrument.

Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker. Deras instrument är sång, fiol, gitarr, mandolin m.m.

Marianne Maans är en folkmusiker med magistersexamen från Sibelius-Akademins folkmusikavdelning. Den finlandssvenska folkmusiken är hennes specialområde och hon jobbar mångsidigt som musiker, med projekt, samt som pedagog. Marianne håller workshops och arrangerar folkmusik för mindre ensembler och körer. Marianne uppträder solo och i olika ensembler bl.a. med musikerna Désirée Saarela-Portin, Sofia Lindroos, Maria Kalaniemi, Marjaana Puurtinen m.fl. www.mariannemaans.com

Désirée Saarela-Portin är singer-songwriter samt utbildad musikpedagog från yrkehögskolan Novia med folklig sång som huvudämne. Désirée har studerat folkmusik vid Sibelius-Akademins folkmusikavdelning där hon avlade sin magisterexamen hösten 2013. Désirée har i huvudsak fokuserat sig på den finlandssvenska folkmusik- och folksångstraditionen. Désirée uppträder både solo samt i olika ensembler. www.desireesaarela.fi

Var? Trobergshemmet
När? 23 april kl. 13.30

Obs! Anmälningstiden har gått ut.

Maxantal barn under konserten är 30 st. Om det är fler barn än så anmälda gör Nipå ett urval och meddelar vem som får plats senast 20 mars. 
Konserten varar ca 45 minuter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev