Nordens institut på Åland presenterar folkmusik får både gammal som ung Skrubiluttan Å Skrubilej .

Skrubiluttan Å Skrubilej - folkmusik för både gammal och ung

Trollen Skrubiluttan Å Skrubilej kommer till Åland! Då kommer de att ha en konsert med folkmusik som passar både gammal som ung. Dagisbarn kommer att tillsammans med boende på Trobergshemmet att få uppleva Skrubiluttan Å Skrubilej.

Konserten innehåller låtar som berättar om trollens vardag i deras hemland “Fantásien”. Låtarna är roliga, rytmiska och stämningsfulla och handlar om vänskap och känslor. Tillsammans med Skrubiluttan Å Skrubilej får även publiken delta i musikskapandet med sång och spel på egna instrument.

Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker. Deras instrument är sång, fiol, gitarr, mandolin m.m.

Marianne Maans är en folkmusiker med magistersexamen från Sibelius-Akademins folkmusikavdelning. Den finlandssvenska folkmusiken är hennes specialområde och hon jobbar mångsidigt som musiker, med projekt, samt som pedagog. Marianne håller workshops och arrangerar folkmusik för mindre ensembler och körer. Marianne uppträder solo och i olika ensembler bl.a. med musikerna Désirée Saarela-Portin, Sofia Lindroos, Maria Kalaniemi, Marjaana Puurtinen m.fl. www.mariannemaans.com

Désirée Saarela-Portin är singer-songwriter samt utbildad musikpedagog från yrkehögskolan Novia med folklig sång som huvudämne. Désirée har studerat folkmusik vid Sibelius-Akademins folkmusikavdelning där hon avlade sin magisterexamen hösten 2013. Désirée har i huvudsak fokuserat sig på den finlandssvenska folkmusik- och folksångstraditionen. Désirée uppträder både solo samt i olika ensembler. www.desireesaarela.fi

Var? Trobergshemmet
När? 23 april kl. 13.30

Obs! Information om hur ditt dagis kan boka platser till evenemanget publiceras här inom kort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev