Kulturnatten på NIPÅ 2022

Speedevent under Kulturnatten

Under Kulturnatten den 12:e augusti kan du uppleva ett kultur-speedevent! 

Ett par av de utställande konstnärerna kommer att vara på plats i utställningen ”4 temperament” på Storagatan 9, för att i ett speedevent berätta om sin konst. Utställningen kureras av Galleri Skarpans och du kan läsa mer om utställningen här, där de fyra konstnärerna Olivia Dansdotter Sarling, Anette Gustafsson, Johan Karlsson och Jonas Wilén ställer ut tillsammans.

Du som besökare kommer även under kvällen att få njuta av ljuvlig pianomusik av Olha Dmytrenko. Olha är 20 år gammal och flydde från Ukraina för några månader sedan. Hon föddes och växte upp i staden Vasylkiv, nära Kiev.

”Jag tog examen från en musikskola där och gick senare in på National Pedagogical University och tog examen i år. När det gäller framtidsplaner föredrar jag att inte bygga dem, utan helt enkelt gå igenom livet utan rädsla för att något skulle kunna förstöra dem. Jag vet inte hur länge jag kommer att stanna på Åland och i Finland som helhet, men jag kan redan nu säga att Åland har tagit en framträdande plats i mitt hjärta.”, säger Olha.

Olhas pianomusik är värd att upplevas. Varje ton tas med känsla och inlevelse.

Varmt välkomna till kulturnatten!

När? 12.8, kl. 17
Var? Nordens institut på Åland, Storagatan 9

Gratis - inget inträde, bara varmt välkomna.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev