Storbandskväll med Alandia Big Band, producera av Nordens institut på Åland

Storbandskväll - vi söker solister!

Nordens institut på Åland (NIPÅ) producerar i samarbete med Alandia Big Band en härlig storbandskväll den 6.11 - och till detta söker vi soliste. Är du intresserad? Läs vidare och skicka in din intresseanmälan senast den 18.9.

NIPÅ ordnar en härlig storbandskväll med Alandia Big Band där DU kan vara solist, antingen med sång eller ett instrument. Så oavsett om du sjunger, spelar fiol, piano eller saxofon, så kan du skicka in din intresseanmälan! Ansökan görs digitalt, d.v.s. det sker ingen traditionell audition, utan du skickar in en film eller ett spel/röst-prov via ett anmälningsformulär här på nipa.ax. Ansökan hittar du HÄR och sista dag för att skicka in anmälan är den 18.9. 

Konserten kommer att streamas i nipalive.ax och kommer även att kunna ses i IPTV kanal 65. NIPÅ kommer att marknadsföra konserten brett i sina kanaler och på nordisk nivå, så vi hoppas på många tittare runt om i Nordens alla hörn.

Vi hoppas även på att kunna erbjuda plats för en mindre live-publik, men återkommer, efter sommaren, med mer information om detta, då det är något som kan komma att ändras p.g.a. restriktioner et.c., med kort varsel. I detta första skede söker vi alltså främst solister så att vi kan planera för och producera en fantastisk storbandskväll. Här kan du också lyssna på Alandia Big Bands planerade låtlista, så att du kan fundera på vilken låt som du vill spela/sjunga. När du sedan skickar in din intresseansökan markerar du även vilken/-a av dessa låtar som du skulle kunna tänka dig att sjunga/spela.

Hur ansöker du?

Här hittar du länk till ansökningsformuläret, där du fyller i dina uppgifter och bifogar ett kort spel- eller röstprov på ca 30 sek som bifogad fil.

Tidsplan

Senast den 18.9 vill vi ha din intresseanmälan. Besked till solisterna ges den 22.9. Repetition med band och solister sker den 13.10, 20.10 och/eller 27.10. Genrep 3.11. Konsert 6.11.

Om Alandia Big Band

Alandia Big Band är ett klassiskt storband som verkat över 30 år på scenen. Bandet består av cirka 20 personer, samtliga på Åland verksamma amatör- och semiprofessionella musiker. Bandet har ingen ordinarie vokalist men Anna Rydén och Maria Stenberg är exempel på några av de lokala sångfåglar som bandetuppträtt med.

Just nu leds bandet av saxofonisten Edward Furbacken. Tidigare har bandet letts av bland annat Lasse Sundblom, Fredrik Erlandsson och Stefan Simonsen och Åke Hillar.

I festivalsammanhang har de spelat med artister som Antti Sarpila, Micke Sörensen, Caroline Wennergren, Elisabeth Ekman, Claes Yngström , Ronnie Svenblad, Peter Asplund och Lars Jansson.

Storband är något alldeles speciellt. Samspelet i en större orkester ger en extra dynamik och att Åland har sitt alldeles egna big band är något att vara stolt över! 

Så nu hoppas vi på Nordens institut på en fantastisk storbandskväll, där Alandia Big Band spelar och du är med på scen tillsammans med dem! Med micken eller ditt instrument. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev