Christoffer Relander - fotoutställning vid Nordens institut på Åland

Symbios

Fotoutställning av Christoffer Relander

Vi har den stora glädjen att presentera den professionella konstfotografen Christoffer Relander, som för första gången visar upp sitt arbete på Åland. Hans senaste uppföljning av den prisbelönta serie"We Are Nature" skapades under början av 2020 när han flyttade till Åland och restriktionerna skapade tid för honom att slutföra bildserien, som han nu ställer ut.

Den finlandssvenska fotografen Christoffer Relanders serie We Are Nature suddar ut gränsen mellan den naturliga världen och den mänskliga formen så att det ibland är nästan omöjligt att säga var den ena slutar och den andra börjar. Genom att göra detta har han inte bara producerat en uppsättning fantastiska visuella bilder, utan han ger betraktaren också en påminnelse om den universella sanningen att allt hänger ihop på djupet.

Passion, kärlek, nyfikenhet och dubbel exponering

Hans arbete är resultatet av lika delar passion, kärlek, nyfikenhet och experiment som interagerar med den underliga och fantastiska naturliga skönheten i den södra finska landsbygden, där han är född och uppvuxen.

” – Relanders arbete är producerat genom och i vissa projekt inspirerat av en teknik som kallas dubbel exponering, där två intilliggande bilder läggs över varandra med fantastisk effekt. För att uttrycka det enkelt är det resulterande fotografiet en sammansättning av de flera originalbilderna som visar tidlösa atmosfärer och anonyma identiteter som vi djupt förhåller oss till ”. -Muriel Guépin

Om Christoffer Relander

Född 1986 i Ekenäs, nära Helsingfors. Christoffer Relander har varit intresserad av konst sedan tidig ålder. Han studerade grafisk design och bildkonst i Borgå. Vändpunkten för hans konstnärlighet var under hans tjänstgöring i Nylands Brigad 2008 då han blev introducerad till fotografering.

Relander är en självlärd fotograf och särskilt känd för sina dubbelexponeringar, en teknik som han har använt i de flesta av sina projekt sedan 2010. Hans verk inspireras främst av Charles Swedlund, Harry Callahan och den berömda Man Ray. Deras inspirerande multiexponeringar introducerade Relander till tekniken och öppnade möjligheter för honom som konstnär.

Relanders bilder har presenterats i solo- och grupputställningar i Finland, Ryssland, Norge, Spanien, Portugal, USA och Kina. Hans konst har belönats med Silver Award för Cream Midlands Best Photography Prize, och dessutom har han fått guld från IPA under stilleben 2017 och från PX3 2016 två guld, inklusive ”Folkets val. Relanders verk har publicerats i anmärkningsvärda publikationer och webbplatser såsom The Guardian's Observer, LA Times, Oprah.com, Huffington Post, China Daily, Wired, Hi-Fructose, Juxtapoz och VICE.

När? 22.4 - 29.5
Under utställningsperioden har galleriet öppet torsdagar kl. 17-20 samt lördagar kl. 12-15. För andra tider - boka personlig tid.

Var? Nordens institut på Åland, Storagatan 9

Välkommen till vernissage 22.4, kl. 17 - 19

Observera att vi följer rådande restriktioner och rekommendationer för att minimera risken för smittspridning. Därför hoppas vi att du som vill komma på vernissage har tålamod med att ev. behöva vänta utanför i Esplanaden om det redan är max antal gäster inne i galleriet. Vi vill även påminna om att handsprit och munskydd finns i galleriet och om att hålla avstånd.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev