Djur som ingen har sett utom vi utställning

Utställning: Djur som ingen sett utom vi

Upptäck djur som ingen sett utom vi på Galleri NIPÅ

Utställningen ”Djur som ingen sett utom vi” baserar sig på bilderboken med samma titel av Ulf Stark och Linda Bondestam.

”Vi får träffa Eskaloppen, Celansetten, Smygeln, Vadfisken och många fler. De lever i en värld där det inte alltid är så lätt att hitta sin plats; Daglingen är oälskad och Klumpantropus känner sig alltför tung, medan Ide-djuret helst vill stanna kvar i sin drömvärld där solen lyser skönt.” - Förlaget

Boken fick Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2017. Året innan utsågs den till bästa svenska bilderbok. Utställningen är producerad av Bildmuseet i Umeå och Umeå Universitet, och ägs numera av Nordisk Kulturkontakt. Linda Bondestam är konstnären bakom alla tavlor som visas i utställningen.

Utställningen riktar sig till både små och stora barn (läs vuxna) – alla kan vi finna inspiration och förundran i de fantasifulla orden och bilderna! 

Vernissage och öppettider

Vernissage: lördag 24 november kl.15-16.30. 
Sagostund i utställningen kl.15.15 med Theres Blomberg (passar speciellt 4-8 åringar, men lämpar sig för alla åldrar). Sagostunden ordnas i samarbete med Mariehamns stadsbibliotek. 

Utställningen är öppen 26.11- 10.1.2019, vardagar kl.13-16. Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4, Mariehamn 
OBS! Utställningen är inte öppen fredag 14 december, 21 december och måndag 31 december.

Verkstäder

Under vecka 48-49 erbjuder NIPÅ korta verkstäder i utställningen för daghem på Åland. Tillsammans med ordkonstledare Helena von Schoultz får barnen på ett interaktivt och kreativt sätt bekanta sig med utställningen och berättelserna den baserar sig på.

Datum: tisdag 27.11/ onsdag 28.11/ torsdag 29.11/ fredag 30.11/ måndag 3.12 / tisdag 4.12
Klockslag: kl. 9.00 och kl.10.15 alla dagar
Målgrupp: 4-6 år (max. 12 barn/grupp)
Längd: ca. 30 minuter
Plats: Galleri Nipå, Köpmansgatan 4, Mariehamn

Anmälan: Vi tar emot anmälningar måndag 5 november till söndag 18 november.
Alla tider är tyvärr redan bokade(de gick i ett nafs!), men du kan kontakta projektledare Helena på helena.vonschoultz@nipa.ax eller 040 130 7499, med önskemål om datum och tid så sätter vi er på kölistan. Om den bokade gruppen avbokar kontaktar vi er. 

Sagostund på finska med Hannamari Ruohonen

Satuhetki suomeksi “Ennen näkymättömiä eläimiä”

Lördag 1 december kl.15
Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4

Kom med på en fantasifull och inspirerande finsk sagostund med bilderboksälskaren Hannamari Ruohonen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev