Peter Sundström

Utställning: Peter Sundström (SE)

Bodies and other landscapes – a non-perfect exhibition

”Akvarellmåleri är som livet, föränderligt. Fullt av nederlag, misslyckanden och motgångar, och samtidigt fullt av glädje, hopp och skönhet. Motstridiga känslor som förenas i en bild, eller ett liv.”

Peter Sundström visar sin utställning ”Bodies and other landscapes – a non-perfect exhibtion” på Galleri NIPÅ 12 oktober till 9 november.

I utställningen möter kroppar och andra landskap varandra. Det sköna möter det ofärdiga. Det perfekta möter det defekta. Det ljusa möter det mörka.

Vernissage och öppettider

Vernissage torsdag 11 oktober kl.16-18
Utställningen visas 12 oktober till 9 november
Öppettider vardagar: 13-16
Besöksadress: Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4, Mariehamn

Föreläsning och workshop

Fredag 12 oktober håller Peter Sundström en föreläsning och en konstworkshop på HandiCampen i Mariehamn. Temat är samma som för utställningen; ”Bodies and other landscapes”. Synnöve Jordas, specialsakkunnig i socialvårdsfrågor, öppnar och inleder morgonen.

Du väljer om du vill delta i bara föreläsningen eller i både föreläsning och workshop. Under föreläsningen kommer Peter prata om sig själv, sitt handikapp och sin konst. Under workshopen kommer deltagare att få ta del av och se hur Peter jobbar som konstnär och själv också pröva på akvarellmålning under hans ledning.

Workshopen presenterar Peter så här – I min workshop vill jag entusiasmera deltagarna, få er att våga prova akvarellmåleri och inte vara rädda att misslyckas. Låta vattnet och färgen styra måleriet och hänga med på den spännande resan mot succé… eller katastrof… Men inte ge upp utan måla vidare. Att måla akvarell är ganska lätt. Att lyckas är det svåra.

Program

Fredag 12 oktober
Kl. 9-10 Frukost och föreläsning

  • Inledning av Synnöve Jordas -   ”Kroppar väcker känslor”
  • Peter Sundström - ”Bodies and other landscapes”

Kl. 10-12 Konstworkshop
Plats: Ålands handikappförbund, Skarpansvägen 30, Mariehamn

Ålands handikappförbund bjuder på frukost
OBS! Anmälan är stängd.

Om Peter Sundström (SE)

Peter Sundström är illustratör, grafisk designer, konstnär och gästlärare från Luleå. Utbildad på Sunderby Konstskola och Berghs School of Communication. "Jag är dessutom neurosedynskadad. Men det är inget hinder" – Peter Sundström.

Om Synnöve Jordas (AX)

Synnöve Jordas är pol.mag. och jobbar som specialsakkunnig i socialvårdsfrågor i Mariehamn. Medlem i FfdN i Sverige p.g.a. dysmeli. Människors inre liv intresserar. Vad händer när det "perfekta" möter det defekta? Hur kan vi skapa ett bättre möte?

I samarbete med Ålands handikappförbund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev