Åland deltar i Días Nordicos

Publicerad torsdag 25 oktober kl 12:31

Det kommer att bli en hel "Nordic Week "i Argentinas huvudstad Buenos Aires, när festivalen med fokus på nordisk kultur, Dias Nordicos, i början av december drar till Latinamerika med konserter, workshops, animation sessioner, utställning etc. Festivalen går också till Lima i Peru, Montevideo i Uruguay och Sao Paulo, Brasilien.

5 nordiska bands x 5 argentinska partner
De nordiska musikerna Peter Wangel (Danmark), The Hearing (Finland), Bird People (Åland), Hulda (Färöarna) och Da Bartali Crew (Grönland) kommer att ingå i en workshop med argentinska kollegor - ett arbete som kulminerar i en verkstadskonsert på Centro Cultural Recoleta söndag 9 december. Under deras vistelse i Buenos Aires kommer de fem bands också att spela solokonserter på Recoleta.

"Welcome Home", utställning om hållbar arkitektur, migration etc.
Från 4 till 16 december kommer det också att finnas en utställning om hållbar arkitektur under titeln "Welcome Home" som fokuserar på människor, arkitektur, migration, hållbarhet och vikten av att ha ett hem. Målet på Ålands utställning är att visa dig hur du, oberoende av var du är och var du bor, kan bygga och skapa ett hem inom ramen för din ekonomi utan att förstöra vår planet. Denna utställning inklusive workshop äger rum på Casa Nacional del Bicentenario, Buenos Aires.

Klicka här för mer information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev