Bild med barn och elever som sätter upp operan Djurens planet.

Elevoperan Djurens planet till er skola?

Publicerad måndag 24 februari kl 16:15

Nordens institut samarbetar med Finlands Nationalopera och -balett och erbjuder Finlands första skolopera på svenska för upp till tre åländska skolor!

I skoloperan Djurens planet får eleverna i årskurs 3-6 bekanta sig med opera genom att själv vara med och sätta upp en föreställning tillsammans yrkesfolk från operavärlden.

Djurens planet, tonsatt av Cecilia Damström och skriven av Monica Vikström-Jokela, baserar sig på en workshop som gjordes 2018 tillsammans med elever från Åshöjdens skola i Helsingfors. Huvudtemat i operan är människans förhållande till djur och hur vi alla har rätt att leva på den här planeten. Den frågar sig hur mycket vi får bestämma om andras liv och vad vi människor kunde lära oss av djuren.

Missa inte denna möjlighet – anmäl din skola redan idag!

Nordens Institut bjuder upp till tre åländska skolor på den här fantastiska möjligheten! Det betyder att NIPÅ betalar de 700€ som Djurens planet normalt kostar en skola, och skolan kan istället använda alla eventuella biljettintäkter från föreställningen till annan betydelsefull elevverksamhet. 

Läs mer och anmäl din skola senast 15.4.2020 här!

OBS! I anmälningsformuläret skall NIPÅ sättas som betalare och Jacob Mangwana-Haagendal som kontaktperson för betalande organisation.
Nordens Institut på Åland
Storagatan 9
22100 Mariehamn
Referens: Skolopera + skolans namn

Rikta eventuella frågor om själva operan eller det praktiska till operans ansvariga producent Tuula Jukola-Nuorteva.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev