Skolopera på Åland med Finlands Nationalopera, i samarbete med Nordens institut på Åland

Förlängd anmälningstid! Ta chansen för opera på din skola.

Publicerad tisdag 05 maj kl 13:23

Nordens institut på Åland (NIPÅ) samarbetar med Finlands Nationalopera och erbjuder skolopera på svenska för upp till tre åländska skolor. P.g.a rådande omständigheter förlänger man nu ansökningstiden till den 15 maj.

En åländsk skola har redan antagits till denna fantastiska möjlighet, men nu efterlyser alltså Finlands Nationalopera flera skolors intresse för att guida in skolbarnen i operans värld. Och vi på NIPÅ hoppas att flera skolor nappar på denna möjlighet!

I skoloperan Djurens planet får eleverna i årskurs 3-6 bekanta sig med opera genom att själv vara med och sätta upp en föreställning tillsammans yrkesfolk från operavärlden.

Djurens planet, tonsatt av Cecilia Damström och skriven av Monica Vikström-Jokela, baserar sig på en workshop som gjordes 2018 tillsammans med elever från Åshöjdens skola i Helsingfors. Huvudtemat i operan är människans förhållande till djur och hur vi alla har rätt att leva på den här planeten. Den frågar sig hur mycket vi får bestämma om andras liv och vad vi människor kunde lära oss av djuren.

Observera att man inte behöver någon musikalisk kunskap för att vara med i projektet.

Anmäl din skola senast 15:e maj!

Rikta eventuella frågor om själva operan eller det praktiska till operans ansvariga producent Tuula Jukola-Nuorteva på +358 (0)50 566 9786 eller tuula.jukola-nuorteva@opera.fi

Du kan också kontakta projektledare Alexandra Trizna på NIPÅ på telefon 040 130 7499.

Läs mer och anmäl din skola senast 15.5.2020 här!

OBS! I anmälningsformuläret skall NIPÅ sättas som betalare och Jacob Mangwana-Haagendal som kontaktperson för betalande organisation.
Nordens Institut på Åland
Storagatan 9
22100 Mariehamn
Referens: Skolopera + skolans namn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev