Fyra unga åländska talanger till skrivarverkstaden!

Publicerad onsdag 24 april kl 08:41

NIPÅ utlyste tidigare en möjlighet för ungdomar i åldern 16-17 år att anmäla sitt intresse för att delta i en skrivarverkstad på ön Kihnu i Estland tillsammans med andra ungdomar från hela Baltikum 24-27 april. Nu har vi nöjet att meddela att fyra unga härliga talanger från Åland har fått möjligheten att ta del av denna upplevelse! Zandra Lundberg kommer att resa tillsammans med ungdomarna för att ge dem support och resesällskap.

• Ellinor Gustavsson

• Julia Eneroth

• Angelina Eklund

• Mira Sagulin

"-Dessa fyra tjejer hade alla underbara motiveringar i sina intresseanmälningar! Detta är helt klart skrivande talanger som Åland kan räkna med i framtiden. De har ett genuint  intresse för skrivandet, flera planerar egna böcker och vi på NIPÅ hoppas nu att denna skrivarverkstad kan låta dem växa ytterligare i sitt skrivande, även utanför Åland." säger NIPÅs projektledare Helena von Schoultz.

Upplägg och inriktning av verkstaden

Deltagarna får under skivarerkstaden steg-för-steg guidning i hur man skriver en berättelse, verktyg för kreativt skrivande, tips och tekniker för hur man bygger upp en handling och skapar övertygande karaktärer. Fokus kommer ligga på noveller så att deltagarna under verkstaden skall ha tid att skapa en eller flera berättelser från början till slut. I programmet varvas föreläsning och instruktioner med tid för deltagarna att jobba på sina egna berättelser, samt diskussioner och feedback. Detaljerat program återfinns på nipa.ax. Verkstaden som sträcker sig över tre dagar leds av den danska författaren Caroline Ørsum. Språket är engelska, men alla skriver på sitt eget modersmål.

Skrivarverkstaden är en del av det större projektet Nordic Writers Crossing Borders, och inspirerades av ett nordiskt bokprojekt med namnet ”- I morgen er aldrig en ny dag”.

Boende, mat och deltagande avgifter täcks av projektet. NIPÅ bokar och stå för alla åländska deltagares resor.

Zandra Lundberg följer med på resan

Som support och till sin hjälp kommer de åländska deltagarna att ha med sig Zandra Lundberg på resan. Zandra Lundberg är åländsk journalist, bloggare och yogalärare och senast högaktuell med sin show "Gå ut och var glad din jävel".

Caroline Ørsum (DK)

Caroline Ørsum (född 1985) är en dansk författare. Hon skriver mest realistisk ungdomslitteratur och har gett ut 15 böcker sen sin debutroman Hovedet i skyerne(2009). Caroline har en magisterexamen i Kommunikation från Roskilde Universitet i Danmark. Idag jobbar hon på heltid som författare och lärare i kreativt skrivande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev